Hirdetés

300. évfordulóját ünnepli a Magic: The Gathering, amit Japánban, az Edo-korszakban találtak ki

|

Kerek évfordulóhoz érkezett a Magic: The Gathering kártyajáték, és ezt nem is mulasztotta el közölni velünk a Wizards of the Coast.

Hirdetés

Elképesztően gyorsan rohan az idő, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a hivatalos japán Magic: The Gathering oldal, ami a mai napon a kártyajáték 300. születésnapjáról emlékezett meg. Kevesen tudják, de a kártyajátékot egy amerikai születésű tudósember, bizonyos Richard Garfield találta ki és honosította meg Japánban 1723-ban. 

Ebben az időszakban Japán egyébként is híres volt nyitottságáról a nyugat felé, így nem csoda, hogy Garfield munkásságának is nagyon örültek. A további részletek a linkelt japán oldalon olvashatók, de nem árt bekapcsolni hozzájuk a Google fordítót, mivel kizárólag japánul olvasható ez a nem mindennapi történt.

Hirdetés

Az a történet, ami nyilvánvalóan egyáltalán nem igaz, csak egy áprilisi tréfa az egész a Magic: The Gatheringet kiadó Wizards of the Coast részéről. A Magic kártyajátékot valóban Richard Garfield találta ki (aki azóta nem egy kiváló társas- és kártyajátékkal ajándékozott meg bennünket), de természetesen nem 300, hanem mindösszesen csak 30 évvel ezelőtt, 1993-ban.

Az viszont egyáltalán nem április elseji átverés, hogy nemrég több mint 200 millió forintot fizettek egyetlen Magic: The Gathering kártyalapért, így új világrekord született.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)