Hirdetés

49 millió forintnyi segítséget jelent Ukrajnának a LEGO Zelenszkij és LEGO Molotov-koktél

|

Elfogytak az alkatrészek, amikből a harcra kész ukrán elnököt ábrázoló LEGO-figurák készültek, de a belőlük szerzett bevétel így is komoly segítség lehet.

Hirdetés

Sok más üzleti ágazat mellett a szórakoztató-, és benne a játékipar képviselői is igyekeznek Ukrajnát segíteni az Oroszország elleni háborúban, részben üzleti tevékenységük korlátozásával, másfelől közvetlen pénzadományokkal.

Az utóbbihoz hasonló kezdeményezéssel állt elő az egyedi LEGO-figurákat gyártó Citizen Brick csapata, akik kihasználták azt is, hogy az országa ügyét folyamatos médiajelenléttel is segíteni igyekvő elnök, Volodimir Zelenszkij valóságos celeb lett az orosz agressziót elítélő országokban.

Hirdetés

A nem-hivatalos figurák gyártói egyfelől készítettek egy miniatűr Zelenszkij-hasonmást, ami az elnököt a tőle az utóbbi hetek videóüzeneteiben megszokott katonai szerelésében ábrázolja, illetve, hogy legyen mit a kezébe adni, egy ukrán zászlóval díszített Molotov-koktélt is.

A színészből lett elnökről mintázott figurát száz, a lángoló üvegeket pedig tíz dollárért árulták, és valószínűleg mindkettőből jó néhányat eladtak, ugyanis mire a Citizen Brick csapata kifogyott az alkatrészekből, 145 ezer dollár, azaz 49 millió forint értékben teljesítettek rendeléseket.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ezt az összeget egyébként Direct Relief nevű szervezetnek ajánlották fel, hogy ezzel is az ukrán rászorulókat segítsék.

Sok érintett játékipari szereplő számára persze csak a béke hozhatná el a visszatérést a háború előtt normál működésükhöz, az érintettek között van egy neves e-sport csapat, játékfejlesztő stúdió, illetve a S.T.A.L.K.E.R. 2 munkálatai is állnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)