Hirdetés

5 egyszerű társasjáték, ami garantáltan feldobja az összejöveteleket

|

Összegyűjtöttünk olyan a társasjátékokat, amiknek minden baráti összejövetelen ott a helye.

Hirdetés

Mostanában hódítanak a komplex, több tucat minifigurával megpakolt társasjátékok, de ha valaki csak egy néhány perces, könnyed kikapcsolódásra vágyik, annak is bőven van miből válogatnia. Most (pláne szilveszterkor) külön jól jön, ha olyan játékokat tudunk előhúzni, amibe bárki azonnal belerázódhat. Az alábbiakban összegyűjtöttük néhány játékot, melyek szabályát néhány perc alatt el lehet magyarázni, és kiemelten ajánljuk őket az ünnepekre.

Hirdetés

Sushi Go

A japán konyha rajongói garantáltan élvezni fogják ezt a partyjátékot, de nem kell gourmet-nak lenni ahhoz, hogy valaki elmerüljön a sushi készítés rejtelmeiben. A Sushi GO egy végtelenül egyszerű kártyás játék - vagy legalábbis annak tűnik elsőre, de ahogy a játékosok egyre jobban belerázódnak a kártyák kombinálásába, úgy indul be egyre jobban a taktikázás. Folyamatosan figyelni kell, ki milyen lapott vett ki, és ehhez igazítani a stratégiát. Igazi, könnyen tanulható, de mesteri szintre nehezen emelhető játék, amiből villámgyorsan lepörög néhány kör, és akár utazás közben is játszható.

Boldog Lazac

Nem csak halas játékok lesznek a listán, de a Sushi Go mellett említést érdemel a Boldog Lazac is. Ebben az akár 6 évesek által is játszható játékban az a célunk, hogy megtaláljuk a nálunk lévő lapok másoknak kioszottt párját, és a műveletek végrehajtásával szabaduljunk meg minél több laptól. Nem egy tipikus csendes játék, pillanatok alatt hatalmas lesz a hangzavar, de pont ettől annyira szórakoztató.

Kaméleon

Míg az előző játékban az volt a cél, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, itt épp a beolvadás lesz a feladatunk. A játékosok között szétosztanak referenciakártyákat, ezek határozzák meg, hogy az adott kör témakörén belül pontosan miről fognak beszélni, ezt követően pedig mindenki egyetlen, az adott témához kapcsolódó szót mondhat. A Kaméleon kártyája üres, az ő célja a beolvadás, vagyis hogy megpróbálja kitalálni, miről beszélnek a többiek, akik érthető okokból nem fognak túl konkrétan fogalmazni. De vigyázz, mert ha pongyolán fogalmazol, téged is gyanúba keverhetnek!

Fekete történetek

Kicsit komorabb vizekre evezünk, hiszen a középpontban ezúttal minden alkalommal egy sötét gyilkosság áll. A Fekete történetek a nagyobb csoportok játéka, akik imádják a tábortűz körül elmesélt rémtörténeteket. A pontos történetet csak a mesélő ismeri, a többi játékosnak pedig meg kell próbálnia összerakni a puzzle darabkáit. Kreativitásból rengetegre lesz szükség, helyből viszont gyakorlatilag semennyire, így vonaton vagy családi kiránduláson is bátran előkaphatjátok.

WTF?

A WTF a gyors észjárás és a mocskos gondolatok játéka. Ebben a kifejezetten felnőtteknek szóló játékban nincsenek jó és rossz válaszok, csak rajtad múlik, mit vállalsz be, vagy épp miről hazudsz a többieknek, akik ha rajta kapnak, ki is hívhatnak egy nagyotmondó párbajra. Szigorúan csak felnőtteknek ajánljuk, de ha fiatalabbak is vannak a társaságban, érdemes kipróbálni az ugyanezekre az elemekre építő, de sokkal visszafogottabb Allűr nevű játékot.

Most ti jöttök: mondjátok el, ti mit ajánlanátok a többieknek a családi, baráti összejövetelekre!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)