Hirdetés

5 társasjáték családi összejövetelekre

|

Olyan játékokat keresel? Amivel a család fiatalabb és idősebb tagjai is szívesen leülnek játszani? Mutatunk pár tippet.

Hirdetés

Elképesztő ütemben érkeznek a jobbnál jobb társasjátékok, ember legyen a talpán, aki lépést tud tartani a kínálattal. Ennek köszönhetően a családi összejövetelekre is rengeteg izgalmas játék közül válogathatunk, akár valami könnyed party játékot, akár valami komplexebb stratégiát keresünk. 

Hirdetés

Imagine

A kreatív játékok szerelmeseinek itt van mindjárt az Imagine, amelyben különböző feladványokat kell elmutogatnunk a kártyákon szereplő piktogramok segítségével. Az átlátszó kártyákat szabadon kombinálhatjuk és mozgathatjuk, így egy kis képzelőerővel az összetetteb feladványok megfejtésére is rávezethetjük a többieket. Párosítsátok a több tucat kártyát, és oldjátok meg a több mint 1000 feladványt. Ha pedig ez már nem lenne elegendő kihívás, találjatok ki saját fejtörőket, hogy megnehezítsétek a többiek dolgát!

Rhino Hero

Persze nem minden játékhoz kell kőkemény agymunka A Rhino Hero-ban az ügyesség és a szerencse játszák a főszerepet. A célotok az, hogy a lehető legmagasabbra jussatok az általatok épített, nem túl stabil toronyban, és visszalökjétek azokat, akik saját bábujukkal megpróbálnak a csúcsra törni. A végtelenül egyszerű építkezés persze bőven hagy helyet a stratégiának, ha ki akartok szúrni a többiekkel, csak vigyázzatok, nehogy a másik szivatása közben magatokkal toljatok ki. És még csak véletlenül se lökjétek meg az asztalt, mert az a mérnöki pontossággal megépített tornyokat is simán ledönti.

Üdvözlet a mélyben 

És ha már a többiek szivatásáról beszéltünk, nem maradhat ki az Üdvözlet a Mélyben sorozat sem, ahol a blöffölés kapja a főszerepet. Itt a játékosok egy hősön osztozkodnak, akinek le kell majd merészkednie a kazamatába, hogy megküzdjön annak rémségeivel. Minden játékos eldöntheti a saját körében, hogy az általa felhúzott szörnyet berakja-e a kazamatába, vagy nem, utóbbi esetben azonban a hős egyik tárgyát is el kell dobni. Ha ügyesen taktikázol, a biztos halálba küldheted a többieket, csak arra kell vigyázni, nehogy mindenki előtted passzoljon, mert akkor neked kell a lecsupaszított harcos oldalán szembenézni a veszélyekkel, és az nem lesz kellemes érzés. A folytatás, az Üdvözlet Újra a Mélyben önállóan is játszható, de akár kombinálhatjátok is a két játékot, hogy még izgalmasabbak, kiszámíthatatlanabbak legyenek a körök

Tiltott fellegek/sivatag/sziget 

Na de mi van akkor, ha nem egymás ellen, hanem egymás oldalán akartok küzdeni egy közös fenyegetés ellen? A kooperatív játékok közül kiemelkedik a Tiltott sorozat, amely a nemrég megjelent tiltott fellegekkel immár három részesre bővült. Játéktól függően egy folyton változó sivatagból, egy süllyedő szigetről vagy egy rejtélyes felhők közti városból kell elmenekülnötök, miután megtaláltátok a kincseket, a lezuhant léghajó darabjait, vagy kiépítettétek a rakéta kilövéséhez szükséges működő áramkört. A csapat tagjainak együtt, egy közös célért kell dolgoznia, feltétel nélkül megbízva a többiekben, mert ezekben a játékokban vagy mindenki nyer, vagy mindenki veszít.

Tiny Epic sorozat 

Persze nem lenne teljes a lista, ha nem lennének rajta kicsit komplexebb, több agymunkát kívánó játékok, amik nem nyúlnak el hosszú órákig, mégis kiteljesedhetnek bennük a tapasztaltabb játékosok is. A Tiny Epic sorozat tagjai pontosan ilyenek, és minden egyes kiadás egészen másfajta kihívások elé állítja a játékosokat. A Végtelen Galaxisokban hatalmas űrhajóflottákkal kell meghódítani a galaxist és kolonizálni minél több bolygót, a Kalandok Birodalmában egy fantasy környezetben kell tápolni a hősünket, elsajátítani varázslatokat és megszabadítani a világot a rusnya goblinoktól, míg a Zombi Vérfürdőben az élőhalottakat irányító játékos által ránk küldött hordákat kell visszatartani. Ez utóbbi egyébként számos különböző játékvariánssal rendelkezik, így játszhattok akár teljesen kooperatív módban, vagy egymással versengve is.

Ha megtetszett valamelyik játék, a Reflexshop oldalán azonnal le is csaphattok rá, vagy válogathattok a több száz hasonló játék közül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)