Hirdetés

A Disney saját kártyajátékkal hívja ki a Magicet és a Pokémon TCG-t

|

Az egeres birodalom egy olyan piacra próbál belépni, amit milliárd dolláros franchise-ok uralnak évtizedek óta.

Hirdetés

A Disney egyszerre igyekszik irányítása alá hajtani a vidámparkok, a filmek és a sorozatok világát, de van a szórakoztatóiparnak egy oldala, ahol eddig esélyük sem volt. A Magic: The Gathering és a Pokémon Trading Card Game uralma megkérdőjelezhetetlen, ha papírhalmozásról van szó.

A Disney most a TCG piacon próbálja megvetni a lábát a Ravensburger vezetésével. A 139 éves társasjáték kiadó lesz a médiaóriás partnere ebben az új vállalkozásban.

Hirdetés

A Ravensburger egyébként nem először dolgozik együtt a Disneyvel: nekik köszönhetjük például a kiváló Villainous társast, annak kiegészítőit, és Star Wars illetve Marvel spin-offjait is. Az új játékkal, a Disney Lorcanával egy fokkal tovább akarnak lépni Ryan Miller brand designer elmondása szerint:

"A sztori szerint létezik egy hely, amit The Great Illuminaryként ismer a világ. Ez gyakorlatilag egy kincstára a Disney dallamoknak és történeteknek (és azok karaktereinek). A játékosok egy-egy Illumineert játszanak, akik nagyerejű mágusok, és képesek megidézni a hősöket és gonoszokat a történetek lapjairól."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A kártyák dizájnja modern mesekönyvekére hajaz majd, élénk színekkel, kézzel rajzolt elemekkel, és erős vonalvezetésekkel. Ami a szabályokat illeti, még nem kaptunk konkrét leírást, csak annyit, hogy lejjebb akarják tekerni a konfrontációkat. Bár stratégikus, játékos játékos elleni viadalokat kapunk majd, azok célja a szórakoztatás lesz, és nem a vérre menő harcok kialakítása.

A játékot először a D23 expó résztvevői láthatják majd szeptember 9-én, azután valószínűleg többet is megtudunk majd a játékmenetről. Az első készlet megjelenése 2023. második felében várható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)