Hirdetés

A Dungeons & Dragons írói elnézést kértek a rasszista tartalmakért, módosítások jönnek

|

A Spelljammer: Adventures in Space-szel voltak problémák. A Wizards of the Coast olyan gyorsan cselekszik, ahogy csak tud.

Hirdetés

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi, és a Sárkányok háza sokakat kalandozásra ihletett, és a Wizards of the Coast gondoskodik is arról, hogy legyen mit játszanunk. Az elmúlt hetekben megjelent egy hatalmas, több kötetes kiegészítés, ami a Spelljammer univerzumát és lehetőségeit hozta el a Dungeons and Dragons 5. kiadásába.

A Spelljammer: Adventures in Space rengeteg izgalmas újdonsággal szolgált, de sajnos nem volt hibátlan. A Hadozee fajt illetően bennmaradt egy régi sztoridarabka, ami mai szemmel már erősen problémás.

Hirdetés

A Hadozee egy humanoid majomfaj, akiknek egy mágus öntudatot adott, és rabszolgákként adta el őket a hadseregnek. Később elfek hajóin szolgáltak mint segédmunkások. Sokan láttak ebben párhuzamot a feketék rabszolgaságával, ami egy olyan világban, ahol futballszurkolók majomhuhogással szekálják a fekete játékosokat, nem szerencsés kapcsolódás.

A Dungeons & Dragons közössége felhördült, és erős kritikákkal illette a Wizards of the Coast íróit. A problémás szálat azóta kivették a Spelljammer könyv digitális verziójából, és a kiadó megígérte, hogy a nyomtatott verziókból is kihúzzák az adott részt a jövőben.

"Elismerjük, hogy a sértő tartalom került a Spelljammer: Adventures in Space kötetünkbe. Cserben hagytunk benneteket, és ezért őszinte bocsánatkéréssel tartozunk."

Reméljük, hogy a Wizards tanul az esetből, és a későbbiekben alaposabban fogják átnézni a régebbi D&D kötetekből átvett anyagaikat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)