Hirdetés

A Fallout és a Homeworld szerepjátékokat online is pörgethetjük már

|

Egy relatív új szereplő a digitális szerepjátszásban már fel is markolt egy komolyabb kiadót. Sosem volt ilyen egyszerű beleugrani a Fallout RPG-be, mint most.

Hirdetés

A Dungeons & Dragons hatalmas népszerűsége magával hozta az egész TTRPG műfaj felemelkedését. Ennek részeként egy rakat kisebb-nagyobb platform épült fel, hogy megkönnyítse az együttjátszást akkor is, amikor nem tudunk (vagy épp tilos) fizikailag összegyűlnünk.

A legújabb szereplő a piacon a Role, ami egyszerű UI dizájnjával, modern karakterlapjaival és könnyű kezelhetőségével próbálja megnyerni magának a kuncsaftokat.

A VTT-k (Virtual Tabletop) legnagyobb gondja ugyanakkor nem az, hogy sajátos megoldásokkal nyűgözzék le az érdeklődőket. Ezek az oldalak nagyon hasznosak tudnak lenni, ha meg tudjuk ott vásárolni az adott kalandmodulokat, szabálykönyveket és egyebeket, mert akkor megvásárolt tartalmaink beépülnek a felületbe, és mindent gyorsan, pár kattintással elérhetünk.

Hirdetés

A Role-nak is van egy saját tartalomüzlete, de míg az mostanáig elég csekély felhozatalt biztosított, most a kínálat nagyot változott. A srácok összeálltak a Modiphiusszal és a Magpie Gamesszel, akik olyan címekért felelnek, mint a Fallout, a Homeworld, a Dűne vagy a Star Trek szerepjátékok.

A digitális boltban megkapjuk a letölthető PDF-eket, de természetesen teljes Role integrációt kapunk, így a karakterlap kezelőben például minden karakteropciót megkapunk a fenti játékok szabályaiból. Ettől függetlenül a Role azt javasolja, hogy kezdjünk valami könnyedebb rendszerrel, és élvezzük ki a boltban elérhető ingyenes mintákat.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Maga a Role felület ingyenesen használható saját tartalmainkhoz, és természetesen a D&D 5e-t is támogatja, bár ez Wizards of the Coast szerződés híján csak egy csinos, manuális kitöltésre váró karakterlapot jelent. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)