Hirdetés

A Gyűrűk Ura és Warhammer 40,000 kártyákkal bővül a Magic: The Gathering

|

A Hasbro legerősebb brandjei, a Magic: The Gathering és a Dungeons & Dragons épp csúcsokat döntögetnek, közben pedig átszervezik az egész céget.

Hirdetés

A Hasbro bejelentette, hogy a játékgyártó óriás Wizards of the Coast részlege rekordévet zárt, bevétele elérte 2020-ban a 816 millió dollárt, ami 24%-os növekedést jelent 2019-hez képest. Világosan látszik, hogy bár a Dungeons & Dragons és Magic: The Gathering a cég két legerősebb brandje jelenleg.

Hiába szárnyal azonban a Wizards of the Coast, az egész Hasbrónak 8%-os visszaesést kellett elkönyvelnie, így összevétele "csak" 5,47 milliár dollár lett tavaly - értelemszerűen a vírushelyzet miatti boltbezárásoknak köszönhető mindez. A 2021-es évre egy teljes átszervezéssel készülnek, dobják a mostani rendszert, és immár három nagy szeletre lesz felosztva az egész Hasbro.

Hirdetés

A Consumer részleg felel majd a klasszikus társasjátékok, például a Monopoly, valamint az akciófigurák, így a Transformers bábuk gyártásáért és forgalmazásáért. Az Entertainment divízió licenceli, forgalmazza és gyártja a különféle mozis és televíziós tartalmakat. Végezetül pedig létrejön a Wizards & Digital részleg, ez utóbbi lesz felelős a Wizards of the Coast már létező, és még tervezés alatt álló játékaiért, valamint az egész Hasbro digitális licenceiért - magyarul ők foglalkoznak majd a videojátékokkal is.

A Hasbro most abban reménykedik, hogy a Wizards of the Coast felügyelete mellett a cég olyan kevésbé szerencsés brandjei is megfelelő videojátékos adaptációkat kaphatnak, mint a Transformers vagy a G.I. Joe.

Kiderült továbbá az is, hogy meglehetősen furcsa crossoverket tervez a Wizards of the Coast a Magic: The Gathering kapcsán: a korábbi The Walking Dead és Godzilla kártyalapok után a friss együttműködések is köttettek: Warhammer 40,000 és The Lord of the Rings tematikájú kártyalapokkal fog bővülni a Magic. Ezek az új kártyák a Universes Beyond terékcsalád első képviselői lesznek, külön jelölést kapnak, és nem játszhatók Standard formátumban, azaz nem keverednek a jelenleg is használatos "sima" Magic lapokkal.

Végezetül megtudtuk, hogy új videojátékos projektekkel is készül a Wizards of the Coast: új játékot készít nekik a Hidden Path Entertainment (ők anno a CS:GO-ba segítettek be, de dolgoztak a Age of Empires II: HD Editionön és a Defense Grid 2-n is), valamint az OtherSide Entertainment (nekik az Underworld Overlord és Underworld Ascendant játékokat köszönhettük, jelenleg a System Shock 3-on ügyködnek).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)