Hirdetés

A következő D&D kaland túlélőhorror lesz a fagyos Icewind Dale körüli régióban

|

Tegnap este hivatalosan is bemutatkozott a következő D&D kaland, ami sok tekintetben más lesz, mint a korábbi Wizards of the Coast kötetek többsége.

Hirdetés

A D&D Live 2020 egy nagy bejelentéssel nyitott: hivatalosan is bemutatták az Icewind Dale: Rime of the Frostmaiden című kötetet. A könyv létezése és címe már egy ideje nyílt titok volt, de azt nem tudtuk, hogy pontosan mire is számíthatunk: a Descent into Avernus pokoljárása után most a fagyos halál vár ránk a Sword Coast északi csúcsán.

Hirdetés

Chris Perkins, a D&D modulok egyik sztoriért felelős tervezője szerint a Rime of the Frostmaiden egy horror kaland, ahol a borzalmas szörnyek, és egy feldühödött istenség csak a ránk váró  fenyegetések egy részét képezik. A játékosoknak minden nap küzdeniük kell majd a túlélésért ebben a vérfagyasztó világban a szó szoros értelemben, a fagyhalál folyamatos veszélyt jelent majd ránk.

A kötet története 1-től 12-es szintig viszi a karaktereket, de a benne lévő küldetéseket könnyedén futtathatjuk majd magukban, vagy akár beépíthetjük őket a saját világunk kampányába is. Egy moduláris kalandkönyvről van szó, ami felépítésében nagyon hasonló lesz a Dragon of Icespire Peakéhez. Persze aki borítótól borítóig akarja DM-elni a kampányt, annak minden lehetősége meglesz erre: a küldetéseken keresztül átívelő sztori izgalmasnak és fordulatosnak ígérkezik.

A kötetben lesz 50 új szörny (a legtöbb új szörny az összes többi kalandmoduloz képest), szabályok a fagyos környezetben való túléléshez, és több minijáték leírása is helyet kap. Mindezek mellett egy nagy térképet is tartalmaz a kiadás, hasonlóan az Elturel térképhez a Descent into Avernusban.

A könyv mellé egy jeges kockakészlet is készül, ami mellé egy kisebb térkép, 20 kártya (ezek szörnyek és karakterek képeit és leírásait tartalmazzák) és csinos kockadobó és tároló doboz is tartozik.

Az Icewind Dale: Rime of the Frostmaiden megjelenés 2020. szeptember 15-én lesz esedékes. Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)