Hirdetés

A Magic-játékosok felháborodtak, egy majd' félmillió forintos dobozt akarnak eladni nekik

|

A Magic: The Gathering nagy, 30 éves születésnapját a Wizards of the Coast egy 999 dolláros készlettel akarja megünnepelni, amiben 4 véletlenszerű lapokat kínáló csomag van.

Hirdetés

A gyűjtögetős kártyajátékok biznisze nevetségessé vált az elmúlt években. Elképesztő pénzmennyiségek röpködnek egy-egy lapért, de a Wizards még ezt is tudja tetézni egy brutálisan árazott ünnepi kártyakészlettel. A 30. születésnap alakalmából a kiadó úgy gondolta, hogy mélyszegénységet kínál a játékosainak.

Kiadni készülnek ugyanis egy dobozt, amiben van 4 darab, darabonként 15 lapot kínáló, véletlenszerű kártyacsomag, melyek 300 különböző kártyából merítenek. A 300 lap a Magic második készletéből, a Bétából származik.

Az újranyomott Béta lapokat nem lehet versenyben használni majd, de ettől még várhatóan magas lesz a piaci értékük, mivel olyan kártyák is vannak köztük, mint a Black Lotus, amivel kapcsolatban a Wizards azt ígérte, hogy sosem fogják újra kiadni azt.

Hirdetés

Az hagyján, hogy megszegték az ígéretüket, de a lényeg, hogy a legendásan ritka és drága lap mellett teljesen haszontalan Land kártyák és más szemét is lehet a csomagokban. Ez azért probléma, mert a 4 csomagos doboz ára 1000 dollár lesz.

A rajongók kiakadtak. A kifejezetten Magic tartalomra koncentráló PleasantKenobi a következőt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban:

"Az az érzés kering a közösségben, hogy a fejlesztők inkább a befektetőknek, a gyűjtőknek és a bálnáknak akar kedvezni, mintsem a tényleges játékosoknak. Nehéz látni egy ilyen dobozt, és nem azonnal érezni ezt a növekvő megvetést."

Kenobi szerint a véletlenszerű mivolta is tovább erősíti az egyébként árazás miatt beindult ellenségeskedést.

"Nem teljesen értem, hogy mi értelme van ennek a terméknek azon felül, hogy kaptunk egy rakat lapot, amivel a spekulánsok hazardírozhatnak majd. Az biztos, hogy nem ez a megfelelő módja egy hatalmas közösség által szeretett hobbi megünneplésének. Az, hogy véletlenszerű csomagok vannak benne, gyakorlatilag szerencsejátékot csinál az egészből. Ez a legszomorúbb része a történetnek."

A kevésbé tehetős rajongók most azt kérdezgetik, hogy ők mivel ünnepelhetik meg a 30. születésnapot. A Wizardsnak erre látszólag nincs válasza.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)