Hirdetés

A Metal Gear Solid társas elvesztette a kiadóját és a Metal Gear jogokat

|

Egy nagyon különös helyzet állt elő: a projekt vezetője próbálja menteni a dolgot, de semmi sem garantált, miközben több ezren már előrendelték a társast.

Hirdetés

A Metal Gear Solid társast rengetegen várják világszerte. Emerson Matsuuchi, a játék dizájnere évek óta mutogatja azt mindenhol, a tervezési és gyártási munkálatok sokat haladtak, és a kész játékrendszer még a Tabletop Simulatorra és a Tabletopiára is felkerült volna idén márciusban. Ez volt a terv egészen mostanáig: a játék kiadója, az IDW kilépett a projekt mögül, ami nem csak pénzügyi, de jogi problémákat is jelent.

Hirdetés

Mivel a kiadó licencelte a Metal Gear dizájnokat, így még ha Matsuuchinak sikerül is saját zsebből tovább pénzelnie a projektet, akkor sem lesz egyszerű dolga a jogi gondok miatt. Mindeközben több ezer előrendelő várja a saját példányát az egyébként 125 dolláros (kb. 37 000 Ft-os) ár befizetése után. Visszatérítésről egyelőre nincs szó.

Matsuuchi állítása szerint az IDW döntése tavaly decemberben lett végleges, ő pedig azóta próbál alternatív megoldásokat keresni a projekt folytatására.

"Felajánlottam, hogy a saját cégem bevételeivel fogom biztosítani a játék befejezését, és még arról is beszéltünk, hogy kivásárolom az IDW részét a projektből annak minden darabjával együtt. Sajnos egyik opcióra sem haraptak rá."

A licencelési gondok sem kerülték el a figyelmét, és szerencsére talált segítséget ezek megoldására.

"Felkerestem egy barátomat, aki mestere a licencelési eljárásoknak, ráadásul vannak kapcsolatai a Konamival. Nem tudok garantálni semmit, de optimista vagyok, és hiszek benne, hogy ki fogjuk tudni adni az MGS játékot és eljuttathatjuk azt a rajongóknak, akik mindeddig türelemmel vártak rá."

Szóval egy meggyőződéses "talán" a Metal Gear Solid társas jelenlegi állapota. Reméljük, hogy tényleg sikerül összehozni, különben komoly problémák lesznek a visszatérítésekkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)