Hirdetés

A Rubik-kocka gyártója hozza el a PlayStation-exkluzívokról mintázott játékszereket

|

A Sony és a Spin Master megállapodott a jogok licenceléséről, így hamarosan jöhet a God of War asztali szerepjáték és a Horizon: Zero Dawn kirakós.

Hirdetés

Magyarországon sokaknak lehet ismerős a Spin Master játékgyártó neve, hiszen ez a kanadai gyökerű multinacionális vállalat áll a Rubik's Cube néven árusított hivatalos Rubik-kockák mögött, de hozzá tartoznak például a Bakugan és a Mancs őrjárat játékos jogai is.

Elsőként a The Hollywood Reporter számolt be róla, hogy a cég egy többéves szerződést ütött nyélbe a PlayStationért is felelős Sony Interactive Entertainmenttel, így a jövőben eláraszthatnak minket a Sony exkluzívjai által ihletett játékszerek.

Hirdetés

Az egyelőre nem derült ki, hogy összesen hány évre szól a társulás, amely egyebek mellett akciófigurák, kirakósok és asztali szerepjátékok gyártására jogosítja fel a Spin Mastert, olyan címek témájában, mint a God of War vagy a Horizon-széria. Az első játékok 2024 tavaszán futhatnak be, a licenc a meglévő és a szerződés érvényessége alatt megjelenő Sony IP-kre terjed ki.

"A SIE PlayStation és a Spin Master közös célja, hogy inspirálják és szórakoztassák a vásárlókat az innovációra való fáradhatatlan törekvésük révén. Együtt egy teljesen új módon fogjuk életre kelteni a Sony magával ragadó PlayStation-játékainak interaktív történetmesélését, kiterjesztve a rajongást a digitálisról az újragondolt fizikai játékra."

- hangzik Chris Beardall, a Spin Master játékokért felelős elnökének és kereskedelmi igazgatójának ígérete.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A SIE részéről pedig Grace Chen termékekért felelős alelnök nyilatkozott az üzletről, aki úgy fogalmazott, hogy izgatottan várják, hogy "hiteles és innovatív" játékokon keresztül mutathassák be a a videójátékos IP-iket a PlayStation-közösségnek. Az elhangzottak alapján nem lennénk meglepve, ha valamiféle hibrid játékok is lennének a kalapban, amelyek a Nintendo-féle amiibo-hoz hasonlóan hidalhatják át az elektronikus és a fizikai szórakoztatás világát.

Akármit is hozzon, a partnerség egy újabb fontos lépés a SIE terjeszkedési hadjáratában, melynek keretében az elmúlt években már több PS-exkluzív cím is beköszönt a PC-re, tavasszal pedig megkaptuk az első SIE-mozifilmet az Uncharted feldolgozásával, miközben már úton van a jövőre érkező The Last of Us-sorozat is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)