Hirdetés

A The Walking Dead szerepjátékban az emberséged lesz a tét

|

A Free League új címében nem az a lényeg, hogy mennyi zombit bírsz levágni egy kör alatt, hanem hogy mennyi erőforrást tudsz összekukázni egy nap alatt.

Hirdetés

A Free League (egy rakat licencelt szerepjáték, köztük az Alien kiadója) és az AMC összeálltak egy hossztávú együttműködés kedvéért. A cél egy olyan asztali szerepjáték felépítése, amiben a résztvevők úgy érezhetik magukat, mintha a The Walking Dead valamely epizódjának főszereplői lennének.

A TTRPG kiadó ezúttal is a Zero Year Engine nevű szabályrendszerére épít, de a gyors és pörgős akció helyett itt a túlélésen, a bázisépítésen és az emberi drámán lesz a hangsúly.

Hirdetés

Joe LeFavi, a The Walking Dead RPG producere szerint a következőt lesz érdemes észben tartanunk, ha le akarjuk majd emelni a játékot a polcról:

"Ez nem arról szól, hogy zombikat ölünk, vagy hogy mennyi életpontot veszítünk el. Itt a lényeg, hogy meddig tudjuk megőrizni az emberségünket, hogy találunk-e valamit, amiért megéri élni, harcolni és meghalni."

A játékosok dönthetnek úgy, hogy egy papíralapú túlélő kalandot pörgetnek, ahol minden vizes flakont leszámolnak és aprólékos gonddal osztanak be, de az egészet ki is dobhatják a játékunkból, ha a mikromenedzsment helyett a posztapokaliptikus drámára szeretnénk koncentrálni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A The Walking Dead RPG Kickstarter kampánya 2023 tavaszán veszi kezdetét, és a játék szabálykönyvei, valamint az élmény teljességéhez nélkülözhetetlen kellékei valamikor a jövő év vége körül fognak befutni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)