Hirdetés

A világ egyik legjobb dolga lehet a Monty Python asztali szerepjáték

|

A szerepjátékok népszerűségének robbanásszerű növekedése révén rengeteg jól ismert univerzum kapott dobókockás adaptációt az utóbbi években, de erre még így sem számítottunk.

Hirdetés

Az asztali szerepjátékoknak már több évtizede hűséges rajongótábora van, hiszen a Dungeons and Dragons a hetvenes évek óta riogatja az istenfélő kertvárosi anyukákat, de az biztos, hogy a műfaj sosem örvendett akkora népszerűségnek, mint mostanában.

Ez a lendület részben a Critical Role-szerű műsoroknak és a popkultúrában való ábrázolásnak, részben pedig annak köszönhető, hogy mind a DnD, mint pedig más, népszerű szerepjátékok (mint pl. a Vampire: The Masquerade vagy a Call of Duty) újabb kiadásokat kaptak, amelyek kifejezetten az egyszerűbb tanulhatóságot helyezték előtérbe.

Hirdetés

Szerencsére nem csak a már bejáratott sorozatok mennek, hanem egyre több olyan univerzumban is kalandozhatunk, amelyek eddig csak más formátumokban voltak ismertek (mint pl. a Dűne vagy a Fallout), viszont még ennek ellenére sem számítottunk rá, hogy előbb-utóbb a Monty Python agymenései képzik majd egy asztali játék alapját.

Az Exalted Funeral és a Crowbar Creative bejelentette a Monty Python's Cocurricular Mediaeval Reenactment Programme című szerepjátékos könyvét, amely a népszerű humoristák életművét fogja asztali RPG formájában feldolgozni a középkori Angliába helyezve a történetet. A kiadó szerint az alap kiadásban minden benne lesz, ami a kezdéshez kell:

"Egy szabálykönyv, teljesen eredeti, könnyen tanulható szabályrendszerrel; útmutatás egy saját kaland megtervezéséhez; karakteralkotás, bestiárium, kíséret és NPC-szekciók; táblázatok és teljesen kész kalandok. Mindemellett van egy elvadult, ostábla jellegű minijáték, dobókocka katapultokkal és haszonállatokkal, melynek Fetchez la Vache a neve."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Már ebből a rövid leírásból is érződik, hogy a készítők nagyon igyekeznek eltalálni az eredeti Monty Python filmek hangvételét, ugyanakkor azt is kihangsúlyozták, semmiképpen nem akarják, hogy ez a játék kizárólag ismerős jelenetek reprodukálására épüljön:

"Nagyon ragaszkodtunk hozzá, hogy ne csak a filmek és tévéműsorok jeleneteit másoljuk át a játékba. Inkább az volt a célunk, hogy eszközöket adjunk a játékosok kezébe, amelyekkel kifejezetten Monty Python hangulatú történeteket tudnak létrehozni anélkül, hogy utánoznák őket."

A Monty Python's Cocurricular Mediaeval Reenactment Programme először a Kickstarteren fog elrajtolni, a kampány pedig egészen pontosan október 22-én veszi kezdetét. Nektek hogy tetszik az ötlet? Támogatni fogjátok a projektet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)