Hirdetés

Ezek voltak augusztus legizgalmasabb magyar társasjátékos bejelentései és megjelenései

|

Júliusban pihentek a kiadók, de augusztusban már nem volt erre sok idejük, és a java még most jön.

Hirdetés

Éltünk olyan korban, amikor gördülékenyebben ment minden - az elmúlt hónapokban, években felmerülő problémák a társasjátékipart sem kerülik el, a gazdasági tényezők mellett az ellátási láncban jelentkező fennakadások miatt is kiszámíthatatlanná vált, mi mikor jelenhet meg. Simán előfordulhat, hogy valami, aminél 2022-es megjelenési dátummal terveztek, jövőre csúszik, de olyan is, hogy nem várt szállítmányok érkeznek meg idő előtt.

Július csendes volt, augusztusban azonban elkezdett felpörögni a társasjátékok piaca, megjöttek régen várt újdonságok, és a nagy kiadók is bejelentettek még egy-két közelgő címet. Félidőnél egyébként azt látni, hogy a Gémklub idén már 31 játékot vagy kiegészítőt tett a polcokra, és még majdnem ennyi befuthat az év végéig, a Reflexshop 12 körül jár és még további 18 újdonságra számíthatunk, míg a Delta Vision 25 megjelenésnél tart, és 76 olyan termék szerepel a társasos listáján, aminek 2022-es megjelenésére még van esély - meglátjuk, mennyi lesz ezek közül valóban kapható.

Hirdetés

Most azonban nézzük azokat a játékokat, amik tényleg megjelentek lokalizálva, illetve azokat, amiknek magyar változatát az elmúlt egy hónap során leplezték le.

Gémklub

Bejelentések

3000 Bandita (3000 Scoundrels) - A számos legendás játék miatt ismert, a közelmúltban az Ügynökséget kiadó Corey Konieczka újdonságában a játékosok Az Utazó által hátrahagyott értékes technológiáért küzdenek rivális bandavezérek szerepében. Átlátszó lapok segítségével alkothatunk egyedi banditákat, de a játékmenetben pókerlapok és a blöffölés is szerepet játszanak. A megjelenés október 7-ére várható.

Pont a közepébe (Zero to 100) - A kvízjátékok kedvelőinek szól a Pont a közepébe, amiben nem az a cél, hogy pontos válaszokat adjunk, hanem hogy a lehető legjobban tippeljünk. Ezt sem hagyományos módon tesszük: a nálunk vagy csapatunknál lévő kérdések kártyái közül azt kell leraknunk, aminek válasza szerintünk legközelebb állhat az asztalon lévő laphoz.

Crime Zoom: Nagyító alatt - Vészmadár - A második Crime Zoom játék elődjéhez hasonlóan egy pakli alapú nyomozós, játék, középpontban egy videojátékos cég alapítójával, aki feltehetően öngyilkos lett. Nekünk kell kiderítenünk, mi áll valójában az események hátterében.

Megjelenések

Irány a vadon! - Észak-Amerika - Fajkártyák gondos lehelyezésével kell sokrétű ökoszisztémákat létrehoznunk úgy, hogy a végére a lehető legtöbb pontot tudjuk megszerezni.

Tic Tac K.O. - szárnyak vs. szarvak - Unikornisok és sárkányok harcának lehetünk részesei az Unikornisok - A rémes ménes készítőinek új játékában. Két csapat néz szembe egymással, feladatuk pedig céljaik teljesítése, avagy lapjaik lehelyezése megadott elrendezésben, azonban szinte minden lerakott lap bír valamilyen hatással, amitől borulhatnak a tökéletesnek hitt tervek.

Következő megálló: London - Egyszerű laphúzós-rajzolós játék, amiben London metróhálózatát kell újrarajzolnunk a lehető legügyesebben. Részletes bemutatónkat a linken olvashatjátok.

Hangadó - Partijáték, melyben a játékosoknak hangokat utánozva kell képkártyákat kitaláltatni a többiekkel.

Teknőscsúszda - Egyszerű ügyességi memóriajáték akár a legkisebbeknek is, 5-9 éves korig.

Reflexshop

Bejelentések

Endeavor: Az ismeretlen vizek hódítói (Endeavor: Age of Sail) - A 2009-es Endeavor 2018-ban felfrissített változatába új modulok is kerültek, amik fokozzák az élményt. A játékban hajózási útvonalakat kell kialakítanunk, majd hódítanunk a nagy földrajzi felfedezések és gyarmatosítások korában.

A Mars terraformálása: Árész-expedíció - Krízishelyzetben, A felfedezések kora, Alapítványok - Amint arra teljes mértékben lehetett számítani, még idén érkeznek az Árész-expedíció kiegészítői, ha minden jól megy, már novemberben játszhatunk velük. A Krízishelyzetben kooperatívan kell gondoskodnunk a Mars élhetővé tételéről egy természeti katasztrófa után, A felfedezések kora mérföldköveket, díjakat és frissített fáziskártyákat hoz, az Alapítványok pedig extra játékostáblákat, kockákat és kártyákat tartalmaz, hogy akár 6-an is játszhassanak, valamint egy olyan táblát, amin nagyobb a pontozósáv, és egy olyat, ami az infrastruktúrát vezeti be negyedik terraformálási feltételként.

Megjelenések

Vírus - Egy egyszerű, konfrontatív családi kártyajáték, amiben a játékosok azért küzdenek, hogy megfékezzenek egy vírust egészséges testrészek begyűjtésével, beelőzve a többieket és hírnévre szert téve ezáltal.

Café - A 20. század elejére utaztat minket a Café, ahol 1-4 játékos kávéval foglalkozó vállalatokat irányítva igyekszik kialakítani a lehető legjobb ellátási láncot, a brazil ültetvényekről a kávézókba eljuttatva a terméket.

Delta Vision

Bejelentések

Tiletum - A Delta Vision idei századik bejelentett társasa már előrendelhető. Ebben gazdag kereskedőket alakíthatunk, akik még több pénzre és befolyásra vágynak, ezért elindulnak Európában, ahol kereskedelmi szerződéseket kötnek, katedrálisok építését támogatják, igyekeznek elnyerni nemesi családok kegyeit.

Zombicide: Fegyverbe! (Zombicide: Gear Up) - Nincs hiány Zombicide játékokból, de a Fegyverbe! egy kicsit más, mint a nagyok. Ebben rajzolgatnunk kell az életükért küzdő, összedolgozó túlélők szerepében, akik támadásokat verhetnek vissza, fejleszthetik magukat, megpróbálják a felfordított lapokból a legtöbbet kihozni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Megjelenések

Impression - Megérkezett Hegedűs Csaba és Szőgyi Attila nyomdaipari társasjátéka, melyben a játékosok nyomdászcégek vezetőiként igyekeznek minél több és értékesebb megrendelést teljesíteni, fejleszteni eszközparkjukat, és meghódítani Európát. A bővített (és szebb) Kickstarter változat kapható.

Root - Végre magyarul is elérhető a Root és egyik kiegészítője, A Vízinépek. A több díjat is elnyert aszimmetrikus játékban minden frakció más célokkal és eszközökkel szállhat harcba, egyedi képességeket használhat és saját győzelmi feltételek teljesítéséért dolgozhat.

A Nagy Fal - A középkori Kínában játszódó kompetitív társasjátékban egy nomád horda támadását kell visszavernünk és befejeznünk magát a falat, dicsőséget szerezve ezáltal.

Melyiket várjátok? Volt, amit már beszereztetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)