Hirdetés

Az alkotó szerint a Cyberpunk egy figyelmeztetés volt, nem pedig egy vágykép

|

A Cyberpunk 2077 alapjául szolgáló asztali szerepjátékot gondozó cég egy részletes nyilatkozatot adott ki a jelenleg is zajló amerikai zavargások kapcsán.

Hirdetés

A CD Projekt Red-féle Cyberpunk 2077 alapjául szolgáló Cyberpunk asztali szerepjátékot kiadója, az R. Talsorian Games minden hónap első péntekén egy hosszabb bejegyzésben számol be rajongóinak a céggel kapcsolatos legújabb fejleményekről, legutóbbi ilyen közleményük azonban merőben más lett, mint a többi. 

Hirdetés

Az R. Talsorian Gamest alapító, és az eredeti Cyberpunk szerepjátékot kitaláló Mike Pondsmith kapcsán rögtön így indult a szóban forgó közlemény: 

"Ahogy az közületek a legtöbben nagyon jól tudják, Mike Pondsmith sok egyéb mellett fekete is. Tudomásunk szerint az R. Talsorian Games volt az első olyan jelentős szerepjátékos vállalat, amit fekete ember alapított. Véleményünk szerint továbbra is ez az egyik legjelentősebb fekete tulajdonú és üzemeltetésű, társasjátékokkal foglalkozó cég."

Pondsmith tényleg hatalmas névnek számít egyébként a szakmában, a közlemény külön is kitér arra, hogy egészen a tavalyi évig ő volt az egyetlen fekete tagja az "Origins Hall of Fame" nevezetű dicsőségcsarnoknak - itt a társas- és szerepjátékok világának legjelentősebb alakjait gyűjtik össze. Pondsmith az utóbbi napokat az egésze Egyesült Államokat megrázó tüntetéshullámmal kapcsolatos gondolatai rendszerezésével töltötte, jelenleg pedig azon dolgozik, hogy egy saját nyilatkozatot írjon, ebben akarja megosztani saját véleményét ezekről a meglehetősen nehéz kérdésekről. Azt viszont már most elárulták, Pondsmith azon is külön elmélkedik, mit is jelent valójában az, hogy az a disztópikus jövő, amit ő még csak fantáziaként írt le, és amelynek gyakorlatilag a karrierjét köszönheti, szépen lassan disztópikus jelenné változik. A cég közleménye elég konkrét és erős szavakkal jellemzi álláspontjukat a rasszizmus kapcsán:

"Mi nem csak elítéljük a rasszizmust, hanem egyenesen megvetjük."

Az R. Talsorian Gamest első körben most 2000 dollárt adományozott a Bail Project nevezetű szervezetnek, de világossá tették, ez még csak a kezdet, a jövőben komolyan tenni szeretnének azért, hogy egy jobb hellyé válhasson a világb, és ne egy olyan jövőben kössünk ki, mint amilyet a Cyberpunk is lefest. Pondsmith szerint ugyanis a Cyberpunk szerepjáték egy figyelmeztetés volt, nem pedig egy vágykép.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)