Hirdetés

Az új Harry Potter LEGO-készlet a felturbózott Roxfort Expresszt hozza el nekünk

|

A Roxfort Expresszen nincsen fék! Cserébe zakatol, felnyithatók és berendezhetők a kocsik, a Harry Potter rajongók pedig ismét elszegényednek.

Hirdetés

Nem minta ne lennénk elkényeztetve Harry Potter tematikájú LEGO-szettekkel  - emlékezzünk csak a Hogwarts Icon nevű készletre, vagy a Főnix rendje eltűnő-feltűnő házának legósított változatára -, de most különösen nagyot gurított a dán cég, méghozzá szó szerint.

Előrendelhető ugyanis a Hogwarts Express, azaz a filmek fontos helyszínéül szolgáló legendás vonat, ahol először találkozott Harry és Hermione, vagy ahol majdnem kiszívta az életerőt a címszereplőből az egyik dementor. Fontos, hogy a mostani hír a gyűjtői kiadásra vonatkozik, a cég korábban már piacra dobott egy jóval szerényebb és kisebb készletet ugyanezen a néven.

Hirdetés

Ez a mostani LEGO több mint ötezer darabból áll, összeépítve pedig majdnem 120 centi hosszú. Az alkotók természetesen nem elégedtek meg a vonat külsejével: a felnyitható vagonokban a filmsorozat négy híres jelenetét alkothatjuk meg a mellékelt figurákkal, szám szerint hússzal. Megalkották például az egyik dementort is. Ha ez nem lenne elég, egy ügyes kis kallantyús mechanizmussal úgy mozgatjatjuk a vonatot, mintha mozgás közben rázkódna éppen. 

Nem hangzik igazságosnak, hogy a LEGO 18 éven felülieknek ajánlja a készletet, de valahol érthető: annyira bonyolult és annyi mindenre kell figyelni az összeállítás során, hogy mégis indokolt a korhatár.

Aki beruház az augusztus végén érkező készletre - ezt megteheti a hivatalos oldalon is 500 dollárért -, az pár hétig biztosan búcsút vehet a szabadidejétől.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)