Hirdetés

Azul csokiból, Odalent: A sötétség legendái, Dwellings of Eldervale és sok más - májusi magyar társasjáték bejelentések

|

Semmit nem akartunk még annyira megenni, mint az Azul: Master Chocolatier csempéit - kár, hogy bakelitből lesznek.

Hirdetés

Mind ismerjük az üzenetet, ami arra figyelmeztet, tartsuk távol a játékokat a túl kicsi gyermekektől, mert az apró alkatrészeket lenyelhetik. Az Azul: Master Chocolatiertől az éhes felnőtteket is távol kell tartani, mert már képen is túl csábítónak tűnnek a csempéket váltó bonbonok, és ha a kellő élettapasztalattal rendelkezők nem is próbálják meg elrágcsálni őket, elszomorodnak a felismeréstől, hogy nem is tehetnék meg, vagy hirtelen ellenállhatatlan vágyat éreznek majd némi csoki iránt. Aki kínozná magát, vagy valaha is megkívánta a mosókapszulákat, a Forbidden Snacks subredditen találhat dolgokat, amik finomnak tűnnek, de nem ehetők.

Most azonban vessük bele magunkat az elmúlt hónap magyar társasjáték-bejelentéseibe, most is van miről mesélni.

Hirdetés

Gémklub

Teknőscsúszda - Sok, társasjátékok iránt érdeklődő szülő szeretné a lehető leghamarabb bevezetni csemetéit a hobbiba, és szerencsére kimondottan gyerekeknek készülő társasokból is van rengeteg. A Homályrév helyett indulásnak sokkal jobb lehet például a Teknőscsúszda, egy 5-9 éveseknek szóló, egyszerű társas, amiben egy kis teknőst kell egy tóba pöckölni, majd megtalálni a teknős minden barátját.

Planet Unknown - Egy fokkal összetettebb, de még mindig inkább családi a Planet Unknown, egy hatfős társas, melyben mindenki egy saját bolygót kap, amit polyominó (közismertebb nevén tetrisz-) elemekkel kell feltöltenie. Pontok a sorok és oszlopok megtöltéséért járnak, de nem csak erre kell figyelnünk, hanem a hatásokra, ellenfeleinkre, továbbá központi szerepet kap egy forgó tálca is. Az idén megjelent angol változat 8.0-n áll a BGG-n, ami mindenképp jó előjel.

Hangadó - Az eredetileg What's That Sound? néven ismert partijátékban hanggal kell utalnunk egy-egy képkártyára, hogy pontokat szerezzünk ezáltal. Egészen egyszerűek a szabályok, nem való minden társaságba, de akik vevők erre, jól fognak vele szórakozni.

Kulcskérdés - Ugyancsak asszociációs partijáték a 4-fős Secret Identity, melyben képkártyákat használva kell utalnunk arra a közismert személyre, akit mi képviselünk. Vagy azt adhatjuk meg, hogy mi jellemző rá, vagy azt, hogy mi nem.

Azul Master Chocolatier - Egyszerre tűnik a leghülyébb és a legfantasztikusabb ötletnek az Azul és a kézműves csokibonbonok ötvözete, a mosókapszulák óta nem nézett ki semmi, ami ehetetlen, ennyire finomnak.  Az Azul: Master Chocolatier az alapjáték játékmenetét kínálja, de a dizájn változott, illetve a manufaktúrakorongok mindegyikén van egy-egy különböző, speciális hatás, ami feldobja a játékmenetet. Aki a Sintra üvegcsodái cukorkára emlékeztető csempéit nem kívánta meg, talán majd a csokikat.

Teljes 2022-es lista itt.

Ez alább egy rajongói trailer, de egészen fantasztikus.

Reflexshop

Velonimo - Bruno Cathala egy fantasztikus játéktervező, neki köszönhetjük minden idők egyik legjobb kétfős társasát, a 7 Csoda: Párbajt, de ő alkotta meg a Kingdominót, a Five Tribest és a Kanagawát is. A Velonimóban állatok versenyeznek kerékpáron, hogy megszerezzék a hőn áhított mezt. Célunk, hogy ügyesen taktikázva a lehető leggyorsabban megszabaduljunk a kezünkben lévő lapoktól, és a legtöbb pontot szerezzük.

Luna Capital - Aki úgy érzi, a Marsot már élhetővé tette, célba veheti a Holdat. A játékosoknak a Luna Capitalben 1977-ben várost kell építeniük az égitesten, lehetőleg a legjobbat és legnagyobbat, hogy az övéket válasszák meg a Hold fővárosának. Kártyákat húzunk, majd elhelyezzük a játékelemeket a területünkön lehetőségeink szerint a legjobban.

Dwellings of Eldervale - A Homályrévvel versenyezhet majd a polchelyekért a szintén óriási és tartalmas Dwellings of Eldervale, ez azonban egy kompetitív játék lesz, melyben 5-en harcolhatnak egymással különböző javakért. A játékmenetben megjelenik a munkáslehelyezés, a tablóépítés, egyedi tulajdonságokkal rendelkező karakterek és az engine building is, az élményt pedig gyönyörű elemek és figurák fokozzák.

Teljes 2022-es lista itt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Delta Vision

Paleomythic - Vegyesen jelentett be a Delta Vision társasokat és asztali szerepjátékokat, utóbbiak kategóriájába tartozik a Paleomythic, amiben a távoli múltban, primitív népek között, barlangokban és erdőkben kalandozhatunk, miközben felfedezzük Mu rejtélyeit.

Hangzavar - A Hangzavar (Sound Box) egy 4-7 fős kooperatív partijáték, melyben a játékosok hangokat adnak, egyikük pedig próbálja kitalálni, mire utalhatnak a többiek.

Agyaghadsereg - A legendás Agyaghadsereget megépítve gondoskodhatunk Csin Si Huang-ti kínai császár örök nyugalmáról. Erőforrásokat gyűjtögetünk, munkásaink fejlesztjük, és igyekszünk elnyerni a tanácsadók bizalmát, majd a legtöbb győzelmi pontot begyűjtve fürödni a dicsőségben. Sokféleképp szerezhetünk majd pontot, ügyesen kell taktikáznunk.

Odalent: A sötétség legendái - Az Odalent: A sötétség legendáiban (Descent: Legends of the Dark) Terrinoth és a sötétség erői ellen vehetjük fel a harcot kooperatívan, egy segédalkalmazást használva, felfedezve varázslatos tájakat, megküzdve élőhalottakkal, válogatott lényekkel. Folyamatosan fejlődünk, új felszereléseket szerzünk. Természetesen az appot is lefordítják.

Root: A földmélyi kiegészítő - Még a Root alapjáték és a korábban bejelentett A vízinépek kiegészítő sem érkezett be, de látva az érdeklődést, a Delta bejelentette a Földmélyi Hercegséget és a Varjak Bűnszervezetét felvonultató újabb kieget is. Két frakció, és új területek várnak minket a dobozban.

Similo: Rémségek - A Similo termékcsalád szépen gyarapodik, nincs is nehéz dolga a tervezőknek az újabb variációk kitalálásánál. A dobozban 30 lap van, ebből terítünk az asztalra 12-t, és a kezünkből kijátszott lapokkal próbálunk utalgatni az egyik lent lévő kártyára, amit a többieknek meg kell találnia.

A gőz kora: Deluxe kiadás - A gőz kora, avagy az Age of Steam Deluxe kiadása új grafikával hozza el a 2002-es játékot,  amit már 1-6 játékos játszhat. A dobozban lesz 6 térkép, mini zsetonok a papírpénzek helyett, fa birtoklásjelölők, és egy praktikus insert is. A játékmenet alapjaiban a régi marad, az új változat kompatibilis lesz a korábbi kiegészítő térképekkel is.

Twilight Inscription - Ha a Twilight Imperium 4. kiadása nem lenne elég, jön egy spin-off is: a Twilight Inscription egy roll & write 1-8 játékosnak, filcekkel és törölhető játékostáblákkal. Ügyesen kell terveznünk és terjeszkednünk, gyűjtögetni győzelmi pontjainkat.

Teljes 2022-es lista itt.

Piatnik

Old London Bridge - A Piatnik már ki is adta az Old London Bridge-et, a Queen Games könnyed családi játékát, amelyben építészekként a Temze felett átívelő híd egy-egy szegmensét kell megépítenünk.

Kihagytunk valamit? Mit vártok a fentiek közül? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)