Hirdetés

Bemutatták az egyik legrangosabb társasjáték-díj jelöltjeit

|

Lehullt a lepel az idei Spiel des Jahres jelöltjeiről. A Dűne: Impérium is köztük van.

Hirdetés

Ahogy a film- és videojáték-iparban, úgy a társasjátékok világában is van egy kifejezetten rangos díj, amelyet az adott esztendő legjobbnak ítélt alkotásai kaphatnak meg.

Ez az 1978-ban alapított Spiel des Jahres, amit a Németországban megjelent társasjátékok zsebelhetnek be, de természetesen a nagyobb címek szinte mindenhol, így Magyarországon is megjelennek, értelemszerűen más országok játékosainak is érdekes lehet a díjátadó. Időközben be is mutatták az idei jelölteket, amelyek három kategóriában csapnak össze egymással.

Hirdetés

A főkategóriába tartoznak azok a családi társasjátékok, amelyek német nyelven 2021 közepe óta megjelentek. Ebben a csoportban három induló van: a Cascadia vadvilága, a SCOUT és a Top Ten.

A Kennerspiel des Jahres elnevezésű kategóriában találjuk a kicsit komolyabb, inkább tapasztaltabb játékosok számára ajánlott alkotásokat. Az idei jelöltek között megtalálható a szörnykeresős Cryptid, a jól ismert sci-fi világba elkalauzoló Dűne: Impérium, valamint az Ébredő erdő, amiben gyakorlatilag környezetvédő szellemeket alakítunk.

Érdemes megemlíteni még a harmadik, Kinderspiehl des Jahres nevű csoportot is, ahol a gyerekeknek szóló társasjátékok szerepelnek. Itt ezúttal az Auch schon clever, a Mit Quacks & Co. nach Quedlinburg és a Zauberberg fog megküzdeni egymással.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az első és a harmadik díj győztesére várhatóan június 16-án derül fény, a komolyabb társasjátékos elismerést pedig június 20-án zsebelheti majd be valamelyik jelölt.

Ti játszottatok valamelyikkel a fentiek közül?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)