Hirdetés

Betört és rögtön a Pokémon kártyákra ment rá a tolvaj

|

Közel 80 milliós kárt okozott a boltnak, alig két óra leforgása alatt.

Hirdetés

Nem semmi történet érkezett Amerikából, ahol február 10-én egy férfi bármiféle riasztó beindítása nélkül pakolt ki egy videojátékokkal és gyűjthető ereklyékkel foglalkozó boltot.

A betörő pontosan tudta, hogy miért megy a boltba, körülbelül két óra leforgása alatt ugyanis annyi Pokémon kártyát és készpénzt markolt fel, hogy azzal nagyjából 80 millió forintnak megfelelő anyagi és felbecsülhetetlen szellemi kárt okozott a boltnak.

Hirdetés

A megkárosított üzlet, a Punch Out Gaming közel 10 éve működik Forest Lake-ben. A település nagyjából 21 ezer fős lakossága igazi hajtóvadászatot indított az elkövető ellen, a posztot az elkövető képével már rengetegen megosztották, a helyi és a globális Pokémon közösség pedig a támogatásáról erősítette meg a bolt tulajdonosait.

A férfi először a szomszédos üzletbe jutott be, ahonnan egy lyukat ütött a Punch Out Gaming raktárába, ahonnan végül kipakolta a zsákmányát. A bolt egyik tulajdonosa szerint minden bizonnyal segítsége is volt, szerinte ugyanis ennyi idő alatt egyedül nem lophatott volna el ennyi terméket és készpénzt.

"Amikor felfogtam, hogy mennyi pénzt, energiát és időt tettünk bele abba, ami most elveszett, sírni kezdtem. Nem tudjuk visszatölteni ezeket a termékeket, hiszen a nagykereknek sincs belőle. Hiába a biztosítás pénz, van, amit az sem tud jóvá tenni."

Így mesélt a bolt egyik tulajdonosa, Eric Johnson, aki a rendőrség mellett még a közösség erejében bízhat, a helyi Pokémon játékosok ugyanis megígérték, figyelni fogják az online piactereket és azonnal értesítik a boltot, ha feltűnnek valahol a lopott jóságok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)