Hirdetés

Brutális áron kelhet el a Magic: The Gathering egyik ritka kártyája

|

A Wizards of the Coast kártyajátéka része volt már ütős bizniszeknek, most pedig ismét azon kesereghetünk, hogy miért nem kezdtük el időben gyűjteni.

Hirdetés

Gyűjtőnek lenni nem olcsó hobbi, viszont megvan az az előnye, hogy könnyen pénzt csinálhatunk a kollekciónk ritkább darabjaiból, az elmúlt egy év során pedig számos esetet hallhattunk, amikor csillagászati összegekért cseréltek gazdát a különleges kártyák. Egy ritka Pokémon lap például több százezer dollárért kelt el tavaly, de nem kell félteni a már a 300. évfordulóját ünneplő Magic: The Gatheringet sem, ennél szintén előfordulnak elképesztő üzletelések. 

Múlt hónapban például egy 1993-as lap talált gazdára több mint 200 millió forint értékben, és újabb szédületes biznisz van kilátásban, még ha egyelőre nem is ilyen észvesztő összegben. 

Hirdetés

Egy ritka és igencsak különleges Magic: The Gathering kártya keresi gazdáját egy aukción keresztül, ami jelenleg 10 500 dollárnál, azaz körülbelül 3,5 millió forintnál tart. A szóban forgó lap a Chaos Orb, amely a játékhoz kiadott legelső készlet, az Alpha szett része, egy két mana költségű darab, amely hamar a betiltott és korlátozott kártyák listájára került, az illegalitásának oka pedig az a meglehetősen bizarr mód, ahogyan egy manáért aktiválni lehet: a Chaos Orbot használó játékosnak legalább egy láb, azaz nagyjából harminc centiméter magasra fel kell dobnia azt az asztal fölött. Ha a kártya legalább egyszer sikeresen átfordul, mielőtt leér, akkor minden olyan lap, amelyet megérint, megsemmisül - beleértve magát a Chaos Orbot is. 

A leghírhedtebb eset, amikor a Chaos Orbot kijátszották, egy magas szintű bajnokság utolsó mérkőzésén történt, ahol egy játékos kreatív módon próbálta meg aktiválni a kártya erejét: ahelyett, hogy egyszerűen feldobta volna a levegőbe, darabokra tépte, és úgy zúdította őket az ellenfél mezejére, hogy megpróbáljon minél több tokent elpusztítani. Bár az elképzelés 10/10 volt, a gyakorlatban sajnos kizárták a cseles versenyzőt, mert a paklijának nagysága az előírt limit alá esett a kártya megsemmisítésével. Mivel ilyen ritka és tiltott lapról van szó, ezért nehéz olyan példányokat találni, amelyek nem sérültek meg, szóval nem kis összegért kelhet el az említett Chaos Orb. 

Az aukció egészen április 20-ig tart, ha szeretnétek lecsapni rá, még megtehetitek. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)