Hirdetés

Egy srác saját műkart épített magának LEGO-ból

|

A deformált karral született David Aguilar nem hagyta, hogy rendellenessége hátráltassa, hanem saját kezébe vette az irányítást és mindenki számára elérhető elemekből épített magának egy műkart.

Hirdetés

A Deus Ex: Mankind Divided készítői is adtak némi publicitást annak a kezdeményezésnek, amivel elérhető áron készülhetnek művégtagok a rászorulóknak, de van egy srác, aki még ennél is egyszerűbben oldotta meg a problémáját. A mindössze tizennyolc éves andorrai diák, David Aguilar LEGO elemekből állított össze magának egy protézist.

Hirdetés

David elmondása szerint kisgyermekkora óra imádott a LEGO-elemekkel játszani és már kilenc évesen megpróbálkozott egy műkar megépítésével. Ugyan az első kísérleteihez használt építőkockák nem voltak elég erősek, később a LEGO Technic széria alkatrészeinek segítségével megépítette az első működőképes modellt, ami akár azt is kibírta, ha rátámaszkodva fekvőtámaszozni kezd. Nemrég viszont egy új változatot épített, amit a könyökénél egy elektromotor segítségével be is tud hajlítani.

A srác egyébként kellő iróniával áll a rendellenességhez, amitől némileg különbözik társaitól, YouTube-csatornáját, ahová saját elektronikus zenéit is feltölti, Hand Solo-nak nevezte el. A csatornán egyébként a fenti videónál bővebb bemutatót is tart arról, mi mindent tud az általa Mk. II-esnek nevezett modell.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)