Hirdetés

Decemberben dőltek a társasjátékok, de 2023 sem lesz izgalommentes

|

Bejelentésből nem sok, társasjátékos megjelenésből viszont annál több volt 2022 utolsó hónapjában.

Hirdetés

Reméljük, a társasjátékozni vágyók hozzátartozói ráéreztek arra, mit szeretnének, és az ünnepek alatt sokan az asztal köré tudtak ülni valami friss szerzeménnyel, vagy ha azzal nem, egy korábbi kedvenccel. Az idei év sem lesz izgalmaktól mentes, már most számos játék 2023-as megjelenését jelentették be a magyar kiadók, és még bele sem lendültek igazán.

Az alábbi listán főleg új megjelenéseket láthattok, amiről még nem volt bemutatónk, arról jó eséllyel lesz hamarosan (főleg a Gémklub kínálatából), és természetesen hamarosan összegyűjtjük 2023 általunk legérdekesebbnek tartott társasait is.

Hirdetés

Gémklub

Bejelentés

Egyetlen új játék bejelentésével szolgált az év utolsó hónapjában a Gémklub, ezzel viszont sokakat tett boldoggá: érkezik a tavaly külföldön már nagyot ment Wonderland's War magyar változata. Csodaországban háború dúl, így Alice-nak és barátainak teaparti közben kell egységeket gyűjteniük, tornyokat építeniük, majd a teázás végeztével harcban diadalmaskodniuk. Mindeközben küldetések is teljesítésre várnak.

Megjelenés

Faművesek - Vladimír Suchy és Ross Arnold újdonsága a Woodcraft, avagy Faművesek, egy összetett stratégiai játék, amelyben asztalosműhelyek vezetői versenyezhetnek egymással.

Papírkazamaták - Kockadobós, írogatós dungeon crawler, melyben hőseinket fejleszthetjük, szörnyekkel küzdhetünk, kincseket szerezhetünk a lehető legjobb döntéseket hozva.

Azul: Csokoládéműhely - Az alap Azul variációja, új dizájnnal, és egy mini kiegészítővel. Részletes bemutató itt.

Unikornisok: A rémes ménes - Szivárványapokalipszis - Végre magyarul is elérhető az Unikornisok szivárványos kiegészítője, amiben iszonyú aranyos és pokolian gonosz egyszarvúak szállnak csatába.

Az X bolygó nyomában - Appot használó dedukciós játék, melyben a játékosoknak az eget kell kémlelniük, hogy megtalálják, hol van az X bolygó, illetve mely cikkelyben milyen égitest található. 

Senkiföldje - Egyszerű, de látványos és szórakoztató kártyajáték két főnek. Posztapokaliptikus környezetben kell küzdenünk a túlélésért, lerombolva ellenfelünk bázisait. Részletes bemutató itt.

Ark Nova: 1. térképcsomag - A tavalyi év egyik nagy szenzációja, az Ark Nova kiegészítője, benne 2x2 új térképpel.

Kutyapark - Kutyákat kell gyűjtögetnünk és sétáltatnunk, boldogítva őket, magunkat, és minden kutyarajongót, illetve figyelve arra, hogy céljaink teljesüljenek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Delta Vision

Bejelentés

Bár új bejelentés nem volt, szépen mutat a 2023-ra csúszott, de még tavaly beharangozott játékok listája, azt sem bánjuk, ha csak ezek jelennek meg az évben.

Megjelenés

Nemesis: Lockdown és Kampánycélok - A méltán elismert Nemesis sorozat következő, önállóan játszható része, 1-5 játékos számára tervezett túlélőhorror az eredetihez képest új lehetőségekkel. Egy marsi laboratóriumban kell túlélnünk, miközben mindenki saját célok teljesítéséért is dolgozik.

Időjárásgép - megjelent Vital Lacerda újdonsága, az Időjárásgép, ami a portugál tervező többi játékához hasonlóan iszonyú összetett, de szokás szerint nagyon izgalmas. Tudósok szerepében kell babrálnunk az időjárással, hogy segítsük a helyi farmokat, létesítményeket - ugyanakkor minden módosítás súlyos következménnyel jár.

Fantasy AGE - Alapszabályok - Megjelent a Fantasy Age szerepjáték szabálykönyve, aminek rendszere, az AGE (avagy KOR) a Dragon Age alapjául is szolgált. Egyszerűen elkezdhető, de izgalmas, az asztali szerepjátékozás iránt érdeklődők nézzenek rá!

Twilight Inscription - a Twilight Imperium 4. kiadása után nem sokkal megjött egy spin-off is, az Inscription, ami lényegesen könnyedebb: egy roll and write, melyben 1-8 játékos próbálhat a galaxis urává válni.

Carrara palotái - második kiadás - Toszkánában építgethetünk épületeket márványból az Azulról ismert Michael Kiesling, valamint a Tikalt, El Grandét és más klasszikusokat készítő Wolfgang Kramer közös játékában.

Tölgy - Druidarendeket irányítva vetélkedhetünk, hogy felfedezzük a Tölgy titkait.

Csillagrév - Gyerekeknek és kezdő játékosoknak szól a Csillagrév, egy könnyed fantasy szerepjáték, amit elsősorban 5-12 éveseknek ajánlanak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)