Hirdetés

Dűne, Frostpunk, Everdell és sok más - márciusi magyar társasjáték bejelentések

|

Több mint 20 új társasjáték magyar megjelenését jelentették be az elmúlt hónapban.

Hirdetés

Az idei év még a tavalyinál is erősebb lehet - már az év elején is láttuk, hogy rengeteg társasjáték érkezik 2022-ben magyar nyelven, aztán januárban és februárban bejelentettek a hazai kiadók még közel 50-et, és márciusban sem vettek vissza a tempóból. A Gémklub és a Delta Vision villantotta most a legtöbb újdonságot, a Reflexshop pedig jó és rossz hírt egyaránt hozott. Ha lemaradtatok, készítsétek a kívánságlistát, alább felzárkózhattok, a linkekre kattintva pedig további információkhoz juthattok a játékok kapcsán.

Hirdetés

Gémklub

Robbanó minyonok - A Robbanó cicák (Exploding Kittens) készítői csináltak egy minyonos variációt nagy sikerű játékukból, amit feldobtak új, a témához illő akciókártyákkal. 

It's Obvious - Nyilván néven érkezik az It's Obvious, egy családi asszociációs partijáték, amiben minden játékosnak titokban meg kell jelölnie egyet az asztalon lévő képek közül, amihez valahogy kapcsolódik az előtte lévő kettő, de ha többen is ugyanazt jelölik, bukják a feladatot.

Kids Chronicles - Ahogy azt a neve is mutatja, ez egy gyermekeknek szóló játék, amikben a lurkók varázslótanoncoknak állhatnak. A Bűnügyi krónikákat és Végzeteket is kiadó Lucky Duck Games alkotása, így szükség van hozzá okostelefonra, viszont a játékosok játékszabály-tanulás nélkül belevághatnak.

Everdell Bellfaire - A Fagybérc után újabb Everdell-kiegészítő érkezik idén magyarul: a Bellfaire egy új táblarészt hoz, ami a virágfesztiválnak, a vásárnak és speciális eseménykártyáknak ad helyet, valamint új állatfajokat, lapokat és játékostáblákat is tartalmaz.

Tic Tac K.O. Szárnyak -vs- Szarvak - Unikornisok és sárkányok csapnak össze az Unikornisok - Rémes ménes készítői által megalkotott Tic Tac K.O.-ban, amiben, hasonlóan az amőbához, az nyer, aki a titkos célkártyájának megfelelő alakzatot előbb ki tudja rakni (oszlopot, sort, L-alakot), miközben a kijátszott kártyák képességei szabotálják a játékosok terveit.

Encyclopedia - Az Encyclopedia 1739-be vezet minket vissza, és az állatok megismerése élvez hangsúlyt - egy enciklopédiában kell összegyűjtenünk az ismert élővilágot. A játékosoknak be kell járniuk a Földet, követségeket, bankokat meggyőzni, hogy támogassák küldetésüket, kutatásukat és utazásaikat.

Age of Rome - Az Age of Rome-mal még távolabb utazhatunk a múltba, az ókori Rómába, ahol Julius Caesar halála után kell mindent megtennünk azért, hogy átvegyük helyét. Épületek felhúzásával kell kiterjesztenünk a befolyásunk, de a játékmenetben van egy olyan csavar, hogy forog a játéktábla, így amit mi felépítettünk, a következő körben másnak hoz hasznot.

Szabadulópakli: Drakula kastélya - A Szabadulópakli sorozat következő részében Drakula kastélyából kell majd meglógnunk. Ugyanarra az élményre számíthatunk, mint az eddigi 7-től: adott egy pakli, ezen kell végighaladnunk fejtörők megoldásával.

Dobble Minyonok - A népszerű Dobble-ből rengeteg variáció létezik már, a következőben Minyonokra bökve kell párokat találnunk a lehető leggyorsabban.

Teljes 2022-es lista itt.

Reflexshop

A Reflexshop bejelentette, hogy az Unmatched: Bruce Lee-t, a Jurassic Park: InGen vs. Raptorst és a Buffy the Vampire Slayert nem fogja tudni hozni, mert külföldön sem lesznek elérhetőek és nem nyomják őket újra, ellenben azt is, hogy 2023-ban érkezik a Houdini vs. The Genie (a Legendák Ligája: Második felvonás pedig változatlanul úton van).

Ugyanakkor készül Győri Zoli új társasjátéka, a Szeszélyes vizeken, amit a Reflexshop ad ki, és a Spicyhoz hasonlóan blöffölős lesz, rafinált matrózok szerepében próbálhatunk majd szerencsét 2-4 fővel.

Jön továbbá a Karak, melyben 6 különböző képességű karakter bőrébe bújva fedezhetjük fel egy elátkozott kastély labirintusát, csontvázakkal, óriáspókokkal és sárkánnyal küzdve.

Teljes 2022-es lista itt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Delta Vision

Dűne: Árulás és Dűne - Várhatóan a harmadik negyedévben érkezik az új filmhez kapcsolódó Dűne: Árulás, amiben a cselszövésé a főszerep, valamint a film hivatalos "adaptációjának" számító Dűne, melyben a hódítás és a diplomácia áll a középpontban, négy frakciót irányíthatunk a titokzatos fűszerért folyó harc során.

Oath - A Delta Vision nem csak a Rootot és az Erődöt, de a Leder Games egy további játékát, az Oathot is hozza. Ebben 1-6 játékos formálhatja egy ősi ország történetét, akik közül az egyik a kancellár, a többiek pedig vagy az ő utódjává váló polgárok, vagy kétségbeesett száműzöttek. Könnyű megtanulni, de jelentős stratégiai mélység van benne.

The Binding of Isaac: Four Souls - A videójáték 2018-as adaptációjának Gold Box kiegészítőt tartalmazó második kiadását, illetve a Requiem címet viselő új kiegészítőt is megkapjuk idén. A kártyajátékban kincseket gyűjtögetünk, szörnyekkel harcolunk, és megpróbálunk elsőként négy lelket megkaparintani.

Rallyman: GT - Viszonylag kevés autós társasjáték van, de az autóversenyek kedvelőinek érdemes figyelniük a Rallyman GT-re. Ebben 1-6 játékos gurít, lép, és szerencséjében bízva igyekszik a lehető legügyesebben venni a kanyarokat.

Betta - A Bettában egy állatkereskedésben kell 3x3-as mintába rendezni a sziámi harcoshalakat, és minél szorosabban követjük az utasításait, annál több pont lesz a jutalmunk.

Frostpunk + Frostlander kiegészítő - A 11 bit Studios nagy sikerű túlélőjátékából egy négyfős társas készül, amiben túlélők kolóniáit próbálhatjuk meg életben tartani az infrastruktúra és embereink hatékony menedzselésével. Súlyos döntések várnak ránk, és nem tudunk majd mindenkinek megfelelni.

Gólem - A gólem legendája ihlette ezt az összetett stratégiai játékot, amiben a játékosok rabbik szerepében igyekezhetnek gólemeket teremteni, irányítani, vagy akár megölni, ha úgy hozza a szükség.

A csodák terme - A 19. század gazdag nemeseiként bizarr és egyedi tárgyakat gyűjtögethetünk legális és megkérdőjelezhető módszerekkel, hogy nagyobb gyűjteményre tegyünk szert, mint vetélytársaink.

Nemesis Lockdown és Kampánycélok  - A Nemesis sorozat új része, az önállóan játszható Lockdown egy új helyszínen, egy titkos marsi bázison játszódik, barátainkkal együtt gyűjtögethetünk, craftolhatunk, harcolhatunk a túlélésért, azonban mindenkinek van egy titkos célja, amiért szintén küzdenie kell.

Carrara Palotái - második kiadás - A már küllemében is lenyűgöző játékok sorát a Carrara palotái újabb kiadása folytatja, amiben értékes márványtömbök felhasználásával kell építkezni, szobrokat állítani a lehető legkisebb anyagi befektetéssel.

Star Wars Peremvidék - Befejezetlen ügyletek - A Star Wars Peremvidék első kiegészítőjében új karakterek, űrhajók, felszerelések, magasabb vérdíjak és egyéb újítások várják a Magvilágokba tévedő kalandorokat.

Great Western Trail: Második kiadás - Rails to the North - A nagy western utazás második kiadásához kiegészítő is jön, északi tájakra utazhatunk, ahol busás haszonra tehetünk szert, ha merünk kockáztatni.

Teljes 2022-es lista itt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)