Hirdetés

George R.R. Martin is segített, hogy megszülessen a Dungeons & Dragons egyik legismertebb faja

|

A Baldur's Gate 3 bemutatóban látott githyanki nem a D&D atyjainak gyermeke volt.

Hirdetés

Milliók nézték múlt héten, ahogy egy Mind Flayer hajót kergetett egy csapat Githyanki, akik az asztali szerepjáték egyik klasszikus fajához tartoznak. Ugyan maga a Baldur's Gate 3 a Dungeons & Dragons ötödik kiadását veszi alapul, a faj nem a D&D-írók tollából, hanem George R.R. Martinéból származik (nagyrészt). David Hartiage saját blogján boncolta fel a klasszikus fajok származását, és legutóbb a Githyanki történetét vesézte ki.

Hirdetés

Mint kiderült, a Githyanki alkotója, Charles Stross nagyon szerette Martin műveit, és úgy tartotta, hogy az író kifejezetten kreatív a nevek tekintetében. Előhúzta George egy korai sci-fi kötetét, az 1977-es Dying of the Lightot, és ott futott bele a Githyanki egy variációjába. Ennek a fajnak a képviselői egy másik idegen faj szolgái voltak, épp úgy, ahogy a D&D-ben a Githyankik is.

George R.R. Martin egyébként csak évekkel később tudta meg, hogy a Githyanki bekerült a D&D-be, de nem zavarta különösen. Gond nélkül publikálta például a Varjak lakomájának néhány fejezetét a 2003-as Dragon Magazine (a D&D hivatalos magazinja) egyik számában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)