Hirdetés

A Dungeons & Dragons bekerült a játékok Hall of Fame-jébe

|

Az RPG-k őseként számontartott táblás játék idén megkapta méltó elismerését a The Strong National Museum of Playtől, másik két játékkal együtt beválasztották a Toy Hall of Fame-be.

Hirdetés

Előfordulhat, hogy még nem hallottatok, a Toy Hall of Fameről, ami nem meglepő, egyelőre még csak 62 tagból áll a díszes társaság. Most azonban ismét három taggal bővül a halhatatlanok csarnoka, az 1998 óta a The Strong National Museum of Play által megválasztott kitüntetésben részesült többek között a Dungeons & Dragons olyan neveket kiszorítva, mint az Uno kártyajáték, a Transformers vagy a flipper.

A Dungeons & Dragons 1974-es megjelenése óta hatalmas népszerűségnek örvend, habár volt néhány buktató a háttérben a siker útján. Abban azonban mindenki egyet érthet, hogy a D&D olyan alapokat fektetett le a szerepjátékok történetében, amely hatás átjárja a modern kori videojátékokat is. Ezt a kimagasló eredményt díjazta a New York-i The Strong National Museum of Play is, akik gyűjteményükben külön helyet szentelnek azoknak a játékoknak, amelyek valamilyen módon kitörölhetetlen hatást gyakorolnak a társadalomra illetve popkultúrára. A múzeum kurátora, Nic Ricketts véleménye szerint a Dungeons & Dragons abszolút beleillik ebbe a körbe.

"Jobban, mint bármely más játék, a Dungeons & Dragons kitaposott egy ösvényt a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt egy igazán fantáziadús játékélményhez. Eget rengető volt, ajtókat nyitott ki más táblajátékok számára is, amelyek átvehettek elemeket a játék mechanikájából. De ami még fontosabb, a Dungeons & Dragons játék mechanizmusa szolgáltatott alapot később számítógépes játékoknak és közvetlenül hatalmas hatása volt olyan sikeres elektronikus játékokra, mint például a World of Warcraft."

A Dungeons & Dragons tehát helyet kapott az örökké való játékok piedesztálján többek között a Barbie baba, a LEGO, a Nintendo Game Boy, és az Atari 2600 Game System mellett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)