Hirdetés

Ismét Kickstarteren az Elite: Dangerous RPG

|

Miután a készítőknek sikerült tisztázniuk egy jogvitát, visszakerült a Kikcstarterre az Elite: Dangerous alapján készülő papíralapú szerepjáték.

Hirdetés

Ugyan a 2015-ben megjelent, digitális változat is folyamatosan bővül, az űrszimulátorok rajongói valószínűleg szívesen kipróbálnák az Elite: Dangeroust asztali szerepjátékként készülő feldolgozó társast is. Ezt a projektet hamarosan meg is valósítja a brit Spidermind Games annak ellenére, hogy nemrég egy komolyabb hátráltató tényező került a játék útjába.

A Kickstarter felé ugyanis jelezte az eredeti, 1984-es Elite egyik készítője, David Braben akkori társa, hogy a társasjáték megsérti a klasszikus űrszimulátorral kapcsolatos szerzői jogait. A papíralapú RPG készítőinek ekkor két választási lehetősége maradt: vagy meghátrálnak, elismerve a jogsértést, vagy hivatalosan is vitatják, ekkor a panaszt benyújtó félnek kellett volna bizonyítania, hogy tényleges jogi lépéseket tettek a Spiderminddal szemben.

Mivel ekkor már húszezer fonttal túllépve eredeti céljukat 65 ezer fontot gyűjtöttek össze az Elite: Dangerous Role Playing Game elkészítésére, értelemszerűen nem akarták elfecsérelni a lehetőséget és vitába szálltak a Frontierből azóta távozott készítővel, Chris Jordannel. Ezt azért is tehették meg rendkívül magabiztosan, mert a jelenlegi játékon dolgozó stúdió áldásával tevékenykednek. Mivel Jordan képviselői nem reagáltak, a Kickstarter ismét zöld utat adott a projektnek, így elkészülhet az RPG, ám csak nagyjából három hét késéssel. Ha addig is szeretnétek többet megtudni a játékról, itt találjátok a weboldalát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)