Hirdetés

Észbontó A Gyűrűk Ura terepasztal a világ legnagyobb LEGO építménye

|

Egy népes csapat évekig tartó munkája kellett a monumentális kocka-Középföldéhez, ami a Guinness Rekordok Könyvének új csúcstartója.

Hirdetés

Nemrég szomorúan vettük tudomásul a Lord of the Rings: Gollum elhalasztását, de szerencsére akad egy vidámabb hírünk is A Gyűrűk Ura-univerzum rajongóinak. A Guinness World Records ugyanis a napokban a világ legnagyobb kocka építményének nyilvánított egy diorámát, amelyen a tolkieni világ elevenedik meg.

A csaknem 200 négyzetméteres (pontosan 191,426) alkotás összesen 150 millió egymással kapcsolódó elemből áll, és egy 50 fős csapat háromévnyi munkájával jött létre.

Hirdetés

A terepasztalt A Gyűrűk Ura nagy csatái inspirálták, s az uruk-hai hordák mellett olyan ikonikus helyszíneket is kiszúrhatunk rajta, mint például Orthanc (amiből rögtön 4 is van), vagy Pelennor mezeje. A dioráma megtekintéséhez sajnos elég sokat kellene utaznunk, mivel jelenleg a kínai Kuangtungban található Smaerdland múzeumban van kiállítva.

A látványos LEGO-rekord híre szépen be is járta a világsajtót, a BrickFanaticks ugyanakkor rámutatott, hogy a Guinness World Records nem állítja konkrétan, hogy a terepasztal minden egyes eleme LEGO-gyártmányú, ami persze mit sem von le az alkotók teljesítményéből.

Ha a terepasztal miatt feltámadt benned az érdeklődés a többi kockás csúcstartó iránt, a LEGO-hoz köthető Guinness-rekordokat itt böngészheted. A listán olyan érdekes tételeket találni, mint a legértékesebb minifigura, vagy a legmagasabb LEGO-torony.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)