Hirdetés

Ez a LEGO Lamborghini nehezebb, mint az igazi autó

|

Az egész projekt lélegzetelállító a méretektől elkezdve, a munkaórákon át, egészen a költségekig.

Hirdetés

Nem ez az első alkalom, hogy a LEGO egy életnagyságú szuperautót készít el teljesen saját alkatrészekből. 2018-ban egy Bugatti Chiront mutattak be, ami 1 millió darabból állt össze és őrületes, 30 km/h-s végsebességre volt képes.

Most a Lamborghinivel együttműködve a Sián FKP 37-es autót modellezték le, azonban ez alkalommal emeltek a téten. A LEGO autó méretei megegyeznek az igaziéval, súlya viszont több annál. A készítéshez 400 ezer LEGO Technic elemet használtak és most először hatszögletű formákat is alkalmaztak az építéskor.

Hirdetés

Az elkészült autó végül nem kevesebb mint 2200 kilót nyom, amihez 15 mérnök őrületesen sok idejére volt szükség. A tervezési folyamat 5370 órát ölelt fel, míg az építéshez további 3290 kellett. A munka gyümölcse egy olyan LEGO kocsi, melynek dimenziói tökéletesen megfelelnek a Sián FKP 37-esnek.

A kocsi végül a Lamborghini által kapott végleges színt, továbbá működő fényszórókkal és irányjelzőkkel is felszerelték a tökéletes hatás érdekében. Biztosak vagyunk benne, hogy a sorokat olvasva most sokan a pénztárcátokért kaptatok, azonban hiába: a LEGO nem adja el verdát, a kisebb, 1:8-as arányú modell azonban bárki számára megvásárolható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)