Hirdetés

Ezúttal az űrbe látogat el a Magic: The Gathering

|

A Wizards of the Coast népszerű kártyajátéka teljesen elengedi a gyeplőt, jön az első "Unglued" kiegészítő.

Hirdetés

Az 1993-ban indult Magic: The Gathering kártyajáték már megélt pár "mókakiadást", vagyis olyan szettet, ami nem a kompetitív élményre, hanem a játék szórakoztató, humoros oldalára gyúrt rá. A Wizards of the Coast ezt a vonalat erősíti a jövőben is az úgynevezett "Un" kiegészítőkkel, melyek ötödik képviselője az Unfinity nevű kiadás lesz (korábban az Unglued, Unhinged, Unstable és Unsanctioned nevű csomagokat adták ki).

Fontos többszörösen aláhúzni, hogy az Unglued kártyák nem lesznek használhatók semmiféle hivatalos versenyen, ezek a lapok csak és kizárólag otthoni, "móka" felhasználásra készülnek. Mindezek következtébe ilyen lapokat csak olyan paklikba pakolhatunk be, amiket a haverokkal próbálunk ki. Ott azonban indulhat az őrület.

Hirdetés

Az Unfinity kiadás science-fiction tematikát kapott, ami furán hathat a Magic alapvetően fantasy környezetében, de ma már a hivatalos kiegészítők is tudnak fura fordulatokat venni, elég csak a futurisztikus Kamigawa: Neon Dynasty kiadásra gondolni. A sci-fi vonal mellett a cirkuszos, vidámparkos, karneválos hatás lesz még erős az új szettben a hivatalos információk szerint. Összesen 224 kártyalapot kapunk, melyek között full-art földlapok, azaz a teljes kártyát beborító képpel rendelkező lapok is helyet fognak kapni (nem csak az alap landekről van szó, jönnek új dual földek is - utóbbiak kétféle színű manát is adhatnak).

Új mechanikákra is számíthatunk, ilyen például a kockadobás, valamint matricák is jönnek, amikkel módosítani lehet meglévő lapokat, vagy létrehozhatunk teljesen újakat is. Az Unfinity kiegészítő 2022. október 7-én jelenik meg - eredetileg április 1-jén kellett volna debütálnia, de ahogy annyi minden mást, ezt is halasztani kellett a COVID miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)