Hirdetés

Felfüggeszti a Pokémon kártyák árusítását egy üzletlánc, mert támadás ért miattuk egy vásárlót

|

Hasonlóan veszélyesnek ítélte a Target vezetősége a sportkártyákat is, ezért azok is lekerülnek a polcokról.

Hirdetés

Mint minden szenvedélyből űzött tevékenységet, úgy a kártyák gyűjtögetését is túlzásba lehet vinni, és még könnyebb elveszíteni a kontrollt, ha a pandémia miatt akár hosszú hónapokon át különféle korlátozásokkal nézünk szembe. Persze embere válogatja, hogy egy ilyen helyzet kiből hozza elő az ősmajmot, például abból a négyfős társaságból, amelyik május 7-én megtámadott egy ötödik személyt a wisconsini Brookfield helyi Target boltjának parkolójában.

A Milwaukee Journal Sentinel beszámolója szerint az  áldozat előrántotta engedéllyel tartott fegyverét, de nem adott le lövést, a 23 és 35 év közötti támadók pedig elmenekültek. Igaz, később a rendőrség mindannyiukat kézre kerítette.

Hirdetés

Az Egyesült Államok-szerte mintegy 1900 kereskedelmi egységet üzemeltető Target már korábban naponta és fejenként egy paklira mérsékelte a különféle gyűjtögetős kártyák vásárlását. Az iménti esetet követően, melyben az áldozat frissen megvett lapjaira utaztak a támadók, azonban úgy határozott, hogy átmenetileg felfüggeszti a Pokémon, NBA, NFL és MLB kártyák bolti értékesítést, mert fontosabbnak tartja a vásárlók és az alkalmazottak biztonságát. Ugyanakkor online továbbra is be lehet szerezni a paklikat.

A Magic: The Gathering lapok gyűjtői ellenben megnyugodhatnak, ők továbbra is megtalálják amit keresnek a Target üzleteiben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)