Hirdetés

Hogyan lehet a GameStarral társasjátékozni?

|

A GameStar prémium előfizetés nem csak azoknak jó, akik a PC vagy konzol előtt ülve szeretnek kikapcsolódni. Rendelj elő és dobj kockával!

Hirdetés

Már megmondtuk korábban is a télapónak, hogy takarék, mert a PC-sek a GameStar előfizetői akciójával járnak jól, de nem csak nekik van itt érdekes ajándék. Mai napon a társasjátékok kedvelőinek mutatjuk be az egyébként nem semmi ajánlatot, télapó meg nyüszögjön a sarokban.

Mit nekünk mikulásajándék, amikor miénk lehet a világ?! A Civilization társasjátékban például négyféleképpen kerülhetsz ki győztesen. Hadseregépítés, technikai fejlesztés, gazdasági fejlődés és a kulturális épülés a cél. Segítségedre lesz ebben tucatnyi csodálatosan kidolgozott műanyagfigura, a számtalan kártyalap, és a szépen megrajzolt terep. Utóbbiról annyit, hogy moduláris, így a terep véletlenszerűen adja ki a meghódítandó kontinenseket. Négy játékossal órákon át tartó szórakozást jelent, Sid Meier is ezt tolja a családdal.

Aki unja a földet, annak is van egy ajánlatunk a Doom társas képében. Kellemes kiruccanás sötét alagutakban, megszállókkal, akik a testedet akarják (és nem úgy). Ebben a játékban a tengerészgyalogosok és a megszállók harcolnak egymással. 2-4 ember küzdhet a saját céljaiért. Valakinek be kell vállalnia a megszálló szerepét, míg a többiek tengerészgyalogos páncélt húznak. A megszálló szerepe az öldöklés, a gyalogoké a kijutás. Bár azt hinnétek, hogy ez alapvetően egyszerű, várjátok meg, amíg kinyílik az öt szabálykönyv egyike. Ez tartalmazza a történetet, ami nem lesz se egyszerű, se boldog. Karácsonyi vérengzés lesz itt.

A szeretet ünnepén, az ember a hozzá közelállókat szereti maga körül tudni, akárcsak a M.A.G.U.S. – Árnyékháború játékosai. A jól ismert M.A.G.U.S. univerzum ezen szegletében minden a szövetségesekről szól. Itt a kard mit sem ér: akinek több barátja van, több ember van a háta mögött, az nyer. 90 hatalmi csoportot kell magad mellé állítanod, és ahhoz, hogy ez sikerüljön, a tárgyalóasztalnál kell megnyerned a háborút.

Kevésbé komplikált, de nem kevésbé szórakoztató a 7 Tenger - Legendák kapitánya társasjáték, amiben a Nyugati Szigetvilág leghíresebb hajósává kell majd válnod. Erre sok lehetőség adott: utolsó csepp véredig véded a koronát? A szabad hajósok gondtalan életét éled? Esetleg beállsz kalóznak, és te válsz a terepasztal Edward Kenway-évé? Bármit is választasz, a küldetésed nem lesz egyszerű. Húszféle feladat vár megoldásra, és a játékostársaid sem fogják megkönnyíteni az életedet.

Tengeribetegség kínoz? Sebaj, akkor maradjunk csak a szárazföldön és lássuk, hogy ott ki vár kardunk élének mélyreható megismerésére. Grendel, a szörnyeteg minden éjjel fenyegeti a Heorot kastélyt. Ki nézhetné tovább tétlenül, ahogy a Scyld-fiak minden hajnalban megsiratják az elhunytakat? A Beowulf társasban 2-4 játékos vehet részt egy veszélyes kalandban, melyben átélhetik a Beowulf film hangulatát. Ráadásul kisebb baráti összejövetelekre tökéletesen alkalmas: alig egy óra alatt megmenthetitek a birodalmat.

Aki a harc helyett inkább a nyugodt birodalomépítést választaná, annak itt van a Királyságok társasjáték. Ez egy viszonylag gyors játék, ami szintén egy órát vesz igénybe, és a 2-4 játékos célja, hogy felépítsen és fenntartson egy működő gazdaságot. A célunk, hogy a játék végére több aranyunk legyen a kincstárban, mint ellenfeleinknek. Ehhez építgetnünk kell palotánkat, fejlesztenünk a bányákat, és megbirkóznunk az olyan váratlan helyzetekkel, mint egy sárkány feltűnése. Könnyű megtanulni, és az egész családnak szórakoztató lehet. Már ha anyu/apu bírja a trollokat.

A fantasy világból a reneszánsz Itáliába nyargalunk, ahol az Auditorek helyett a Condottiere-ek, azaz a zsoldosvezérek várnak minket. Ők a nagyobb, gazdagabb városoknak ajánlották fel szolgálataikat, és a tehetősebbek dinasztiákat is alapítottak. Sforzák, Viscontik, Gonzagák, mind zsoldosvezérek alapították. Ebben a játékban te is egy condottiere leszel, és célod, hogy elfoglald Itália leghatalmasabb városait. Persze számolnod kell azzal, hogy a többieknek is ez lesz a célja, így érdemes lesz minél nagyobb sereget összehozni.

A reneszánsz összeesküvések nem biztos, hogy elnyerik majd az egész család tetszését, így aki mindenkinek megfelelő játékot szeretne, próbálja ki mondjuk a Törpék Harcát. Ebben a játékban magatokra ölthetitek a goblin sámán, a törpe mérnök, a goblin nindzsa, a bölcs sárkány, a múmia, a csalogányhangú muzsikus vagy a törpék királynak szerepét. Hét kör alatt kell megnyernetek a játékot, teljesítenetek a küldetéseteket, és legyőzni a többieket.

Szintén egy fantasy világba kalauzol az elképesztően elborult Munchkin. Varázslók, sárkányok, gnómok, törpék és harcosok egymás ellen a kincsekért. Lehet szövetkezni, lehet kereskedni, de mindez úgysem számít, hisz a legjobb barátod fog hátba döfni a végén, hogy ő érhesse el a 10-es szintet elsőnek, és így megnyerje a játékot. De hogy ki a győztes, az itt nem is számít, csak a szarkazmussal, humorral, és agyament karakterekkel teli játék. A Munchkin elől senki sem áll fel bosszúsan.

Ez mondjuk igaz a Jungle Brunch-ra is. Az Állati Zaba egy laza, gyors, egész családnak szóló társas, amiben állatainkat kell etetnünk. Meglepő mi? Elsőre nem tűnik túl izgalmasnak, de az erdőben nem csak mi keresünk táplálékot. Hatalmas ragadozók ólálkodnak a bokrokban, és keselyűk köröznek az égen. A cuki kis állatkáink gyorsan eledellé válhatnak, így érdemes minden lépésünket óvatosan megtervezni, hogy mi lakjunk jól, és ne az ellenfeleink.

A Szkarabeuszurak egy fokkal ennél komolyabb, viszont szintén egy könnyed és gyors kártyajáték két személyre. Heku-met nemesi házainak egyikét kell irányítanotok, hogy isteneitek, szörnyeitek és építményeinek segítségével elpusztítsátok az ellenfeleteket. Nagyjából 10 perc alatt megtanulható társas, ami a gyűjtögetős kártyajátékok ismerői fognak igazán élvezni. A rövid tanulóidő után fél óra fognak felépülni és összedőlni birodalmak.

A sivatagban is építkezhettek, ami a téli hidegben igazi felüdülés lesz. Az Át a sivatagon társasjátékban a célotok, hogy a ti törzsetek legyen a leghatalmasabb és legbefolyásosabb mind közül. Mindenki egy nomád törzset irányít majd, amelynek meg kell harcolni a sivatag kincseiért. A területekért, a zöldellő oázisokért. Gazdasági utakat építhetünk, törzsünket fejleszthetjük, befolyásunkat növelhetjük, mindezt azért, hogy miénk lehessen a homoktenger.

Azt hittétek, hogy a sivatagért folyó háború a legkülönlegesebb ajánlatunk? Akkor íme a Vilajet, ami Magyarország egy szeletét kínálja fel játéktér gyanánt. A török előrenyomulást kell megállítanotok a végvárak hőseivel. A korhű társasjátékban átírhatjátok a történelemkönyvek lapjait, már ha jó stratégák vagytok. A majd három órán át tartó küzdelmet akár 6 játékos is vívhatja, így bőven lesznek ellenségeitek.

A Shuluri Viadal egy történelmi helyett ismét egy fantasy világot tár elénk. A táblás játékban lehetünk lovagok, számszeríjas jászok, mágusok és stratégák, akik hatalmas seregeket irányítanak. A játékostársakon túl a legnagyobb veszélyt maga a terep jelenti. Szörnyek, csapdák, mérgek és varázslatok állják utatokat ebben az útvesztőben, ahová akár egyedül is beléphettek. Egy végtelenül komplex és izgalmas játék ez, melynek alapjait a M.A.G.U.S. szabályai adják.

Ezek után még kérdéses, hogy egy GameStar előfizetés mennyire király? Ha még magyarázni kell, akkor irány a Start mező. Ha már érted, akkor újra dobhatsz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)