Hirdetés

Itt a társasjáték rajongóknak való méregdrága hátizsák

|

Méretes szatyrokban cipelés? Gurulós bőröndbe pakolás? Te hogy mész el egy komolyabb társasjáték estre a haverokkal?

Hirdetés

A társasjátékok az utóbbi húsz évben nagy utat jártak be, bőven túlnőttünk már a Monopoly és Gazdálkodj okosan tengelyen (nem lebecsülve ezek nagyságát). A játékterek kitágultak, a témák mennyisége és mélysége megsokszorozódott és a játékidő, az estetek nagy részében, a többszörösére növekedett. Persze az egyik velejárója az egyre komplexebb játékoknak az lett, hogy a dobozok nőni kezdtek.

Hirdetés

Ilyenkor persze a legkényelmesebb, ha saját lakásunkban van a társas buli, és csak leemeljük a méretes pakkokat a polcról, vagy valami geek kocsmában bérlünk asztalt. De ha ez nem adatik meg, akkor bizony valahogy szállítani is kell a cuccokat, ami gyakran kihívást jelenthet, főleg ha tömegközlekedéssel indulunk a célállomás felé társasjátékkal (vagy játékokkal) a hónunk alatt. Megvan a kép?

Pont ezért, még a tavalyi évben egy kis amerikai start-up cég bejelentette, hogy megtalálta a megoldást és megtervezte a legjobb hátizsákot, ami ehhez a hobbihoz szükséges kiegészítő. Persze a gyártáshoz kellett egy szép alaptőke, ezért az ötletgazdák Kickstarteren kalapoztak, és közel 1 millió dollárt gyűjtöttek, ami már bőven elég volt arra, hogy megtervezzék és megszervezzék a gyártást. A GeekOn ezek után nem sokat váratott magára, nem egészen egy év alatt elindítottak mindent és mára megérkezett a kész termék is. Ami egy igazán ötletes hátizsák nem túl meglepő módon.

A találmány lényege az, hogy a táska nem csak kinyitható, de kitágítható is. Az alsó rész kihúzható, így játékok könnyebben elférnek benne. Ezen kívül még van hely a sörnek, a nasinak, a tollaknak, dobókockáknak, de még egy párnázott zseb is kerül a pakkba, hogy napszemüveg vagy bármilyen törékenyebb kiegészítő kerülhessen bele. A tesztelők leginkább azon lepődtek meg, hogy a súlyelosztás iszonyatosan jó. Első látásra a telepakolt csomag egy igazi borzalomnak tűnik, de abban az esetben, ha minden megfelelő helyen van, akár órákig is simán bírjuk a hátunkon a telerámolt felszerelést. Persze azt hozzá kell tenni, hogy az egész egy hagyományos hátizsákhoz képest jóval nagyobb, de még mindig jobb a helyzet, mintha elkérnénk nagymamitól a banyatankot.

Az ár viszont már kicsit borsos. Átszámolva a monstrum 60 ezer forint körül mozog az Ultimate Boardgame hátizsák ára, amit nehezen tudunk most megindokolni még magunknak is, pedig a csapat itt megrögzött fanatikusokból áll, nézzétek csak meg a YouTube csatornánkon a videókat. Ha valaki szórta már szét az Eclipse darabjait a Jászain (jómagam szégyenkezve felteszem a kezem) egy kiszakadt táska miatt, az talán merészebben belevág egy ilyen kalandba. A többiek inkább vesznek ezért a pénzért pár deluxe társast, és ki sem mozdulnak otthonról. Majd átjön, aki játszani akar...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)