Hirdetés

Társasjátékhoz, szerepjátékhoz jön az okos dobókocka

|

Eleged van abból, hogy játék közben még írogatnod is kell mindenféle számokat? Vegyél okos kockát, ami ezt is megoldja helyetted!

Hirdetés

Tudjuk, tudjuk: az asztali társasjátékoknak és klasszikus szerepjátékoknak pont az a lényege, hogy még nem számítógépen játsszuk őket, nem eszi meg az élményt a személytelen modern világ. De azért azt elismerhetjük, hogy amikor mondjuk egy komplexebb DnD parti sokadik órájában kell összeadogatni az ezeroldalú dobókockák által kihozott különféle sebzéseket, ellenállásokat és egyéb statokat, azért jól jönne valami olyan megoldás, ami a dolgok matek részét átveszi, és meghagyja nekünk a tiszta játékélményt. Nos, talán pont ezért tűnik sikeresnek a GoDice.

Hirdetés

A különféle kiépítésben kapható kockák ugyanis belül szenzorokkal vannak kibélelve, rögtön érzékelik, ha felveszik és eldobják őket, majd azt is tudják, milyen szám áll felül a dobás végén. Emellett egy mobilapphoz kapcsolódnak, amely a dobás után azonnal megkapja az eredményeket. Ezeket képes amolyan virtuális jegyzetfüzetben is vezetni, ha esetleg később lesz szükségünk a számokra, de alapesetben 10 játékhoz már külön layoutot is használhatunk, így ezekhez elég csupán néhány virtuális gombot megnyomni a tablet vagy telefon kijelzőjén, hogy eldöntsük, mi történjen a dobás után. Még a csalási kísérleteket is észreveszik, szóval tessék vigyázni!

A kockákban nincsenek külön elemek, hanem villámgyorsan töltődő apró akkukat kaptak - a rendelhető csomagban az AirPods-hoz hasonló töltőtok is található, amivel pillanatok alatt játékkésszé tehetjük az apróságokat. A GoDice annyira jó helyre tapintott a játékosok ütőerén, hogy ugyan eredetileg mindössze 22 319 eurós összeget szerettek volna rá összekalapozni Kickstarteren, de jelenleg több mint tizenháromszorosán, 291 490 eurón áll a számláló, és még van 13 nap a kampány végéig.

59 dolláros áron (tehát nagyjából 17 ezer forintért) kaphatjuk meg a starter kitet, amiben 5 kocka, 5 játék beépített támogatása és a töltőtok található. Az eggyel nagyobb kiépítés 69 dollár (ezért 6 kocka és 10 játéksablon jár a töltő mellett), a 79 dolláros pro kitben pedig a fentihez képest még egy tablet-állvány és egy kockadobó pohár is figyel. Ezek persze a hagyományos, hatoldalú kockás készletek, a DnD-sek 99 dollárért kapnak olyan csomagot, ahol a fenti tartalmat D10, D10%, D20, D4, D8 és D12 kockák egészítik ki. A szállítást 2020 szeptemberére ígéri a gyártó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)