Hirdetés

Harry Potter, Star Wars és új Munchkin - szeptemberi társasjáték bejelentések és megjelenések

|

Elértünk az év azon pontjára, amikor több a megjelenő játék, mint amennyi újdonságot lelepleznek - most már tényleg költeni kell azokra, amiket korábban csak listára írtunk.

Hirdetés

Még mindig csak októbernél járunk, a 2022-re ígért, karácsonyfa alá kívánkozó társasjátékok egy része még valahol messze, konténerekben pihenve várja, hogy megindulhasson Magyarország felé, de azért ütemesen érkeztek újdonságok az elmúlt hetekben is, és nem volt hiány bejelentésekből sem. 

Mindkét fronton a Gémklub volt a legaktívabb a hazai kiadók közül, ugyanakkor a Reflexshop és a Delta Vision is mutatott, valamint készletre tett pár érdekességet. Nézzük is, miből válogathat, aki valami frissre vágyik.

Gémklub

Bejelentések

Cortex Harry Potter - Meglepő, de nincs még mindenből potteres kiadás, úgyhogy érkezik is az agytornáztatós Cortex újabb, tematikus változata, amiben a gyorsaságot, a memóriát, az ügyességet, a tapintást és egyéb készségeket próbára tevő feladatok várnak minket.

Ohh… igen? - Győri Zoltán és Győri-Nádai Réka közösen, szakértők bevonásával alkották meg az Igen? játékcsalád új, kifejezetten felnőtteknek szóló részét, aminek segítségével érzékeny témákról beszélgethetünk arra fogékony társaságokban.

Faművesek (Woodcraft) - Vladimír Suchy nem pihen, Ross Arnolddal együtt alkotta meg új játékát, a Faműveseket, amiben egy asztalosműhely vezetőjeként bizonyíthatjuk, hogy felül tudjuk múlni a konkurenciát. Kiváló, őszi hangulatú, összetett játék - aki ismeri Suchy korábbi alkotásait (Praga Caput Regni, Messina 1347, Víz alatti városok), tudja, mire számíthat.

Hirdetés

Northgard: Uncharted Lands - A Northgard videojáték társasos adaptációja, az Uncharted Lands remekül sikerült, és hamarosan hazánkba is megérkezik, természetesen magyar nyelven. Felfedezünk, hódítunk, építünk (paklit is), és igyekszünk viking klánunkat győzelemre vezetni.

Pandemic: Star Wars - A Klónok háborúja - A World of Warcraft: Wrath of the Lich King után újabb licencelt, a Pandemic-rendszerre épülő társas érkezik, mely négy forgatókönyvet kínál, és a Star Wars közkedvelt karaktereinek szerepébe helyez minket.

Megjelenések

Oltréé - Az őrszemek krónikái - Az Oltréé-t az az Antoine Bauza alkotta meg, akinek a 7 Csodát és a Takenokót is köszönhetjük. Ez egy kooperatív, történetközpontú társasjáték, melyben hősöket irányítva kell védelmeznünk, segítenünk az embereket.

Végtelen Tél - Amerika őslakosai - A Végtelen télben őslakos törzsünket irányítva kell felfedeznünk, beosztanunk a készleteinket, paklit építenünk, szetteket gyűjtenünk, munkásokat lehelyeznünk, és eljutnunk délre, megmenekülve a fagyhaláltól.

Crime Zoom: Nagyító alatt - Vészmadár - A Crime Zoom sorozat második, magyarul is kapható részében egy videojátékos cég alapítójának rejtélyes halála kapcsán kell nyomoznunk.

Summoner Wars 2. kiadás - Fertőzött törpök és Örökkévalók tanácsa frakciópakli - Sorra érkeznek a paklik a kiválóan sikerült Summoner Warshoz - a törpök gombák és ragályok erejével, az Örökkévalók mágiával és tudással szállnak harcba.

Dixit Puzzle - Nem társas, de szorosan kapcsolódik - 500 vagy 1000 darabos puzzle-ként vásárolhatjuk meg a Dixit gyönyörű lapjait, ráadásul minden doboz egy különleges promókártyát is rejt.

Kisfröccs - Hajnóczy Soma remek társasjátéka, a Fröccs egy kisebb, de annál izgalmasabb kiegészítővel bővült: a Kisfröccs új karaktereket és pohártalpakat hoz, mely utóbbiak mindegyike valamilyen állandó vagy egyszer aktiválható extrát kínál.

Bal jobb dilemma - Felnőtteknek szóló partijáték a Bal jobb dilemma, amiben a játékosok kiválasztanak valakit, és megtippelik, milyen döntéseket hozna, így melyik menedékházhoz jutna el a hegyen lecsúszva. A 6 kártyából álló hegy minden szintjén döntést kell hozni: 1 éves némasági fogadalom, vagy 1 év szex nélkül? Rossz szájszag, vagy rossz internetkapcsolat? Ilyen és ehhez hasonló, fontos kérdésekre kell válasz adni.

Jó tudni! - Összeszokott társaságoknak szól, de nem kifejezetten családi játék a Jó tudni!, amiben elhangzik egy kérdés, amire egy számmal kell válaszolnia mindenkinek, majd a szám ellenőrzése nélkül sorba kell rakni a válaszadók kis, műanyag nyilait. Már azzal is nyerünk, ha többet tudunk meg a többiekről.

Harry Potter Stupor! - A Stupor! lényegében Cash and Guns, csak varázspálcákkal: eldöntjük, hogy éles varázslatot használunk-e, blöffölünk vagy védjük magunkat, majd választunk a jutalomkártyák közül és pontokat gyűjtögetünk házunknak. Nincs kiesés, és akár 8-an is játszhatják.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Reflexshop

Bejelentések

A Dél-Tigris vándorai (Wayfarers of the South Tigris) - A Reflexshop kiadásában érkezik A Nyugati Királyság sorozat tervezőinek újdonsága, A Dél-Tigris vándorai, amiben 820-ba, Bagdagba utazunk vissza, ott fedezzük fel a környéket, munkásokkal, kockákkal és tablóépítéssel körítve. A magyar változat 2023-ban jön.

Megjelenések

Unmatched: Legendák ligája - Második felvonás - Akhilleusz, Bloody Mary, Yennenga és Szun Vu-Kung csap össze az Unmatched: Legendák ligája újabb felvonásában, amiről a linken már olvashatjátok is részletes bemutatónkat.

Shards of Infinity + A jövő ereklyéi - 2-4-fős kártyajáték, amiben a Végtelen gépezet szilánkjait kell gyűjtögetnünk, legyőzve ellenfeleinket. Kiegészítője, A jövő ereklyéi játékváltozatokat, illetve 32 új kártyát tartalmaz, egyedül is játszható.

Get on Board - Tizenkét forduló során kell törekednünk arra, hogy New York vagy London legjobb buszútvonalát építsük meg, teljesítve személyes és közös célokat.

Tussie Mussie - Virágrajongóknak és a Fesztáv, valamint a Mariposas kedvelőinek lehet igazán izgalmas Elizabeth Hargrave újdonsága, amiben a viktoriánus korban kell virágokat csokorba rendeznünk, és így a lehető legtöbb pontot szereznünk. Minden virághoz tartozik egy jelentés is.

Delta Vision

Bejelentések

Harapós Munchkin - Ha pont arra gondoltatok, milyen jó volna egy újabb Munchkin- variáció, hát itt van: a Harapós Munchkinban vámpírok, vérfarkasok, tündérek lehetünk, és így ölhetünk szörnyeket, valamint szúrhatunk ki pajtásainkkal.

Időjárásgép - A gigantikus dobozokba pakolt és rendkívül összetett játékairól ismert Vital Lacerda gyönyörű, ám egyértelműen nem alkalmi játékosoknak való Weather Machine-ja is érkezik magyarul. Ebben tudósok szerepében irányíthatjuk saját laborunkat, célunk pedig, hogy egy tökéletes időjárás-manipuláló szerkezetet építsünk.

Megjelenések

Cóatl: A kártyajáték - Megjött a Cóatl kártyás variációja, amiben a lehető legszebb, legértékesebb kígyót kell megalkotnunk.

Twilight Imperium: Negyedik kiadás - Befutott a BoardGameGeek összesített listájának hetedik helyén álló Twilight Imperium: Negyedik kiadás, ami kifejezetten mély és tartalmas - de készüljetek a 4-8 órás menetekre.

Piatnik

Megjelenések

The Crew: A mélytengeri küldetés - Megjött, de egyelőre csak a Reflexshopnál kapható a díjnyertes The Crew folytatása, amiben az űr után a tenger mélyén kell kooperatívan küldetéseket teljesítenünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)