Hirdetés

Így végződött a Go világbajnok és a Google mesterséges intelligenciájának összecsapása

|

Teljesen összetört Lee Sedol az AlphaGo-tól elszenvedett 4 veresége után. Bocsánatot kért mindenkitől.

Hirdetés

A Google fejlesztette AlphaGo különösebb nehézség nélkül gyalogolt át a Go játék jelenlegi világbajnokán, Lee Sedolon. Egy 5 játékból álló szett alatt összesen egyszer sikerült nyernie Lee-nek, de valószínűleg az is egy programhibának volt köszönhető.

A mérkőzés első három körét zsinórban vitte az AlphaGo, de a Go játékban az a szokás, hogy akárhogy is megy a szett, mind az öt kört végigjátsszák. A negyedik meccs elején egy kisebb előnyre tett szert, aminek köszönhetően meg is nyerte azt a menetet. Másnap abban reménykedett, hogy a program nyilvánvaló hibáját ismét kihasználhatja és legalább 3/2-re tudja kihozni a szettet, de végül elbukott.

Az utolsó menetben 280 mozdulat után Sedol bedobta a törülközőt. Nem volt különösebben feldobva az eredménytől, de annak ellenére, hogy kifejezetten csalódottnak tűnt, azt nyilatkozta, hogy nagyon élvezte mind az öt kört az AlphaGo ellen. Egyedül azt sajnálja, hogy az első kör alatt lebecsülte az MI-t, és ezért veszített.

A Google ördögi mesterséges intelligenciája korábban már elverte az EU bajnokot, ezzel 9-1-re áll a világ- és EU bajnokok ellen. Kíváncsian várjuk, hogy ki fogja tudni megverni majd ezek után.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)