Hirdetés

Izgalmas társasjátékokat hozott március, de a bejelentéseknek is van miért örülni

|

Az év egyik legjobban várt történetvezérelt játéka megérkezett, de a számolgatás és pontgyűjtögetés kedvelői is találhatnak maguknak újdonságokat.

Hirdetés

Március folyamán volt szerencsénk megtekinteni a Gémklub és a Delta Vision közelgő újdonságait, elképesztően izgalmas felhozatallal készül mindkét kiadó az idei évre, de a megjelenések többsége még várat magára. Valószínűleg az lesz, ami általában lenni szokott: tavasszal és nyáron csak néhány érdekesség jön, aztán ősszel, az ünnepi időszak közeledtével ránk zúdul minden, nem győzünk majd válogatni az érdekesebbnél érdekesebb újdonságok közül.

A Gémklub márciusban bejelentett újdonságai mesevilágokba visznek majd minket, a Reflexshop több, kizárólag egyedül játszható játékot is hoz, a Delta pedig mindenre lő, de főleg az elmélyülősebb játékok dominálnak náluk. Alább sorra vesszük az elmúlt egy hónapban bejelentett és megjelent újdonságokat.

Hirdetés

Gémklub

Bejelentés

Dixit Disney - Nem nagy rejtély, hogy milyen játék a Dixit Disney: olyan, mint a Dixit, csak Disney-témájú kártyákkal. Legendás helyszínek, karakterek jelennek meg a festményeken; kétségtelen, hogy gyönyörű lesz. Az asszociációs játék ezen változatát valamikor ősszel vásárolhatjuk majd meg.

Dobble Disney 100 - Nem véletlen, hogy ennyi Disney-s társas jön idén - elvégre egyszer 100 éves az ember filmstúdiója. A Dobble ezen variációja annyiban tér el a többitől, hogy 55 helyett 90 kártyát tartalmaz, és 8 helyett 10 rajz van minden kártyán, így a lapok nagyobbak is. Természetesen a Disney karakterei köszönnek vissza.

Megjelenés

Szabadulópakli: Csodaországban - Már elérhető a Szabadulópakli sorozat következő darabja, ami ugyan nem Disney-s, de mesés: Alice Csodaországában kell kiutat találnunk.

Reflexshop

Bejelentés

Haramiau szelencéje (Maudit Mot Dit) - 3-8 főnek szánt partijáték, amiben adott számú egyszavas utalás segítségével kell rávezetni játékostársainkat egy szóra - se többel, se kevesebbel. Ha túl egyértelmű az első utalás, hamarabb kitalálják, mint kellene.

Dereserdő dicsősége (For Northwood) - Bár első ránézésre úgy tűnik, mintha gyerekeknek szólna, valójában egy 12+-os játék a többszörös díjnyertes Dereserdő dicsősége. A doboz egy paklit tartalmaz, egyetlen játékos részére: a nyolc, egyedi tulajdonságú uralkodót úgy kell legyőznünk, hogy több lapjukat ütjük, mint ők a miénket, majd megszerezhetjük egyedi lapjaikat és így erősödhetünk, válhatunk hatékonyabbá a további küzdelmek során. 16 kihívás nyújtja meg a játékidőt.

A Nagy Jü legendája - Ugyancsak egyfős játék A Nagy Jü legendája, amiben a kínai történelem legendás hősét irányítva kell harcba szállnunk a Sárga-folyóval, és ebben munkások segítenek minket. Fejlesztenünk kell táborunkat, védekezni a barbárok és az áradás ellen - a kampány teljesítéséhez hét győzelemre vagy vereségre van szükség.

A Mars terraformálása Kockajáték - Az Árész-expedíció jelentősen leegyszerűsítette A Mars terraformálását, a Kockajáték pedig még ennél is kevésbé összetett lesz. A kártyák maradnak, de a termelés dobókockák segítségével történik, a játékidő tovább rövidül.

Megjelenés

Árész-expedíció: Alapítványok, Krízishelyzet, A felfedezések kora - Akinek tetszett A Mars terraformálása: Árész-expedíció, három kiegészítővel is kibővítheti. Az Alapítványok további játékostáblákat tartalmaz, hogy akár hat fő is az asztalhoz ülhessen, illetve bevezeti az infrastruktúrát, mint negyedik feltételt; a Krízishelyzetben a játékosoknak együttműködve kell ismét élhetővé tenniük a bolygót, miután egy természeti katasztrófa gondokat okoz; A felfedezések kora pedig a díjakat, mérföldköveket, fejlesztett fáziskártyákat és fejlesztést biztosító projektkártyákat kínál.

Szunnyadó istenek (Sleeping Gods) - Az év egyik legjobban várt játéka volt a most megjelent Szunnyadó istenek, amiben három barátunkkal együtt fedezhetünk fel egy furcsa világot a Manticore gőzhajó fedélzetén álldogálva, 1929-ben. Egzotikus szigetek, érdekes új karakterek várnak minket, miközben azért dolgozunk, hogy hazajussunk. Játszhatjuk rövidebb menetekben vagy akár 20 órán át, egy 170 oldalas kalandkönyv lapjain végighaladva. Két kiegészítője is elérhető magyarul (A romláshullámai, Kazamaták), illetve fémérmék, fémhajó, és promós játéktábla is kapható a kiadónál.

Delta Vision

Bejelentés

Books of Time - Tablóépítős játék lesz a Books of Time, amiben célunk három nagy könyv megalkotása. Háromféle lapot tehetünk mindegyikbe: kereskedelmi, tudományos, és ipari. Ezek segítségével hozhatunk létre érdekes akciókombinációkat, miközben figyelünk arra, hogy jól menedzseljük erőforrásainkat és a lehető legtöbb pontot szerezzük ezáltal.

Nemesis: Utóhatás - A Nemesis: Utóhatás kiegészítő elsődleges módja az Epilógus, ami 45-60 perc alatt lejátszható, és érdemes a Nemesis alapjáték után nekiállni. Nehezebb, dinamikusabb, mint egy alap menet, olyan karaktereket vihetünk kalandra, akik az alapjátékban nem vettek részt. Szerephez jutnak a személyes célok és persze fontos a kooperáció is.

Inventions: Evolution of Ideas - Újabb Vital Lacerda-féle összetett játék közelít, melynek középpontjában most az emberiség legfontosabb találmányai állnak, kártyák segítségével kell ötletekből kész dolgokat előállítani, majd azokat megosztani a világgal, ezáltal fejleszteni a társadalmat, a technológiát, a gazdaságot és a kultúrát.

Amygdala - Michael Kiesling (Azul) és Wolfgang Kramer (Tikal, Downforce) játékában az agy érzelmekért felelős részében járunk, ennek egyes régióit kell irányításunk alá vonni.

Megjelenés

Root: A szerepjáték - Aki annyira szereti a Root világát, hogy asztali szerepjátékban is elmélyülne benne, megteheti a szabálykönyvvel, benne a játékosok kilenc egyedi könyvével, könnyen követhető szabályokkal, újszerű mechanikákkal, részletes leírásokkal.

Harapós Munchkin - A 2004-ben megjelent vámpíros Munchkin-variáció magyarul is elérhető. A karakterek ezúttal a vérszívók mellett vérfarkasok és egyéb lények, kalandozásaink során megátkozhatjuk társainkat, vagy másokat küldhetünk rájuk, így szerezve meg a cuccaikat. Önállóan játszható, de más Munchkinokkal is kombinálható.

A gőz kora: Deluxe kiadás - A gőz korának új kiadásában vasútvonalakat építhetünk, lehetőleg a legnagyobbakat, miközben játékostársainknak is ez a célja. Több különböző térkép található a dobozban.

Viticulture: Látogatók a Rajna-völgyből, Munkások a lápvidékről - A Viticulture két, most megjelent kiegészítője egy-egy pakli: a rajnásban nyolcvan látogatót találunk, és nagyobb hangsúly helyeződik a bortermelésre, a munkásosban pedig 20 nyári idénymunkás és még ennyi téli idénymunkás található, amik új utakat nyitnak meg a győzelemhez.

Fesztáv: Ázsia - A Fesztáv új kiegészítője egyben önállóan játszható, kétfős játék is. Amellett, hogy 90 ázsiai madarat kínál, a dobozban található egy egy-kétfős duett mód, ami kibővíti az alapjátékot egy extra táblával és új fordulóvégi célokkal, illetve egy rajmód, amivel akár 6-7 fő is játszhat, ha az alapjátékkal kombináljuk. Kezdő Fesztávozóknak, akik egyébként általában ketten játszanának, ez még talán jobb is lehet, mint a nagy doboz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)