Hirdetés

Hogyan legyen repülőd egy autó áráért?

|

Furcsa kérdés, de olyan videóba futottunk bele, amit mindenképpen érdemes látni. Olyan repülőről lesz szó, amibe nem fér bele egy ember, de mégis elképesztő dolgokra képes. Tippek?

Hirdetés

Az egy dolog, amikor az ember kamaszkorában nekiáll repülőgép modelleket építgetni, büszkén kiteszi a polcra, esetleg szenvedélye lesz a gyűjtés. Vannak, akik nem állnak meg ezen a szinten.

A Jet modellezésről hallottatok már? Én bevallom őszintén, nem sokat tudok róla, csak amennyit most egy véletlenül talált videó kapcsán utánaolvastam. Szóval ez a modellezők technikai elitklubja, ahol precít tervezéssel, csúcsminőségű anyagokkal és egyedi műszaki megoldásokkal építenek profi csapatok repülőgépeket, amelyeket meg is versenyeztetnek. Nem olcsó muri ez, akár egy autó árába is belekerül egy normálisabb gép. Viszont konkrétan elképesztő, hogy mennyire élethű (gyakran még pilóta is kerül bele, a videóban látható). A jet-modellezők valódi sugárhajtóműves és turbólégcsavaros repülőgépek és helikopterek valósághű, repülésre képes modelljét építik meg, egyébként 1995 óta világversenyük is van, melyet 2006-ban Magyarországon tartottak a Svéd Gripen cég fővédnöksége alatt. És hogy milyenek ezek a kis repülős játékok? Én nehezen hittem el első látásra...

Ha valakit komolyabban is megérint a téma, akkor itt van egy magyar Jet Modell csapat oldala, további részleteket is megosztanak erről a különleges hobbiról. Az biztos, hogy ha Magyarországon megint lesz ilyen verseny, RG-vel kimegyünk megnézni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)