Hirdetés

Jön a Dungeons & Dragons új változata, bemutatkozott a One D&D

|

A Wizards of the Coast bejelentette a Dungeons & Dragons újabb, One D&D nevet viselő kiadását, ami nem csak felfrissíti a szabályokat, de az élményt is egészen átformálja.

Hirdetés

Közel ötven év eltelt azóta, hogy a Dungeons & Dragons első, eredeti kiadása megjelent, és már 8 éve, hogy az 5E-t összeállították és kiadták. Az asztali szerepjátékozás ma is népszerű elfoglaltság, így a Wizards of the Coast sem szeretné a rajongókat unatkozni hagyni. 

A mai Wizards Presents 2022 prezentáció során bejelentették a One D&D-t, amit nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy frissítést az 5E-hez - élvezetéhez nem kell majd azonnal új könyveket venni, kompatibilisek vele a korábbiak, sőt, a Player's Handbook, a Monster Manual és a Dungeon Master's Guide csak 2024-ben jelenik meg, de a frissített szabályokat már ennél korábban is elkezdhetjük tanulmányozni. Nem a hatodik kiadást vagy egy 5.5-öt kapjuk meg, sőt, a továbbiakban nem lesznek külön verziók, a One D&D ezen is változtat.

Hirdetés

Az új szabályoknak köszönhetően sokkal változatosabb karaktereket alkothatunk részletesebb háttértörténettel, valamint könnyebb dolga lesz az újonc mesélőknek. A Playtest Package-eknek hála tesztelhetjük a szabályváltoztatásokat, az első, már elérhető csomag a fajok módosításait és egy új fajt vezet be.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A készítők három pillérre építik a D&D jövőjét, a visszafelé kompatibilitás mellett a digitális segédeszközök és virtuális élmény felé való eltolódás is fontos. A D&D Beyond lesz a játék digitális központja, egy szolgáltatás nyújt majd mindent, amire a játékosoknak és a DM-eknek szüksége lehet, míg az Unreal Engine-nel fejlesztett virtuális játéktérrel, a D&D Digital Experience-szel a DM-ek helyszíneket építhetnek, és menedzselhetik azt, mintha egy társasjáték táblája lenne előttük. Ez utóbbi fejlesztése még az elejénél jár, de megmutatták, mi a koncepció.

Akik már most feliratkoznának az újdonságokra és az esetleges tesztelésekre, a D&D Beyondon tehetik meg.

Emellett bejelentették a Dragonlance: Shadow of the Dragon Queen kalandot, ami Krynn világába vezeti a kalandorokat, és ezt kíséri a Dragonlance: Warriors of Krynn társasjáték, amit Stephen Baker (Heroscape, HeroQuest) és Rob Daviau (Pandemic Legacy sorozat, Unmatched, Cthulhu: Death May Die) terveznek. Minden további infót az új könyvek érkezéséről és egyéb bejelentésekről megtaláltok itt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)