Hirdetés

Kihirdették az elmúlt év legjobb társasjátékait, abszolút megérdemelt győztesek születtek

|

Ezúttal is izgalmas volt az egyik legrangosabb társasjátékdíjért, a Spiel des Jahres 2022-ért folyó verseny.

Hirdetés

A társasjátékok világában a díjaknak kiemelt szerepe van: ha egy kiadó rá tudja tenni a Spiel des Jahres, az As d'Or, a Deutscher Spielepreis vagy akár a Golden Geek plecsnijét játéka dobozára, nagyobb eladásokat remélhet, hiszen a vásárlók szeretik, ha bármilyen módon megkönnyítik a döntést számukra.

A Spiel des Jahrest 1978-ban alapították, és máig az egyik legfontosabb elismerésnek számít.

Hirdetés

Három kategóriában osztanak díjat. A Kinderspiel des Jahres, avagy az Év Gyerekjátéka díj nyertesét már júniusban bejelentették, a Ganz schön clever (Egy okos húzás!) társasjáték gyerekeknek szóló változatát, az Auch schon Clevert és a Kuruzslók Quedlinburgban fiatalított kiadását, a Quacks & Co. Quadlinburg Dasht maga mögé utasítva a Magic Mountain nyert.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az év családi játékának járó Spiel des Jahres, illetve a gamereknek szóló Kennerspiel des Jahres nyertesét azonban a hétvégén jelentették be. Előbbi kategóriában a Cascadia vadvilága nyert, ami nem csak gyönyörű, izgalmas, és egyben kellően egyszerű is ahhoz, hogy bárki hamar rákattanjon. Jelölt volt még a Scout és a Top 10 is.

Utóbbiak közül az Ébredő Erdő került ki győztesen, lenyomva a Dűne: Impériumot és a Cryptidet. Az utóbbi hónapok nagy szenzációja, az Ark Nova csak az ajánlottak közé kerülhetett be. A többi ajánlott játékot megtaláljátok a Spiel des Jahres oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)