Hirdetés

Már a társasjátékok között is hódít a battle royale

|

A Last One Standing című társasjáték kitalálója szerint a battle royale formula kapóra jön és egy régi problémára nyújt elegáns megoldást.

Hirdetés

Mi is vicceltünk már azzal, milyen látványosan reagál a játékipar a battle royale jtáékmód népszerűségére, de a kereslet egyelőre indokolja az újabb és újabb játékok megjelenését. A PUBG és a Fortnite sikere persze nemcsak más videojátékos szakembereket érdeklődését keltette fel, hanem már a társasjátékok között is van olyan alkotás, amit az új trend ihletett.

Hirdetés

A Last One Staning című, május 1-jén a Kickstarterre érkező játékban maximum nyolc játékos próbál meg taktikusan helyezkedni az egyre zsugorodó, hatszögekből álló pályán, hogy a legnagyobb esélyük legyen megszerezni a legjobb lootot, amivel likvidálhatják ellenfeleiket.

A játék ötletgazdája, Brandon McCaskill szerint a battle royale játék megoldhatja azt a problémát, hogy viszonylag kevés olyan, összetettebb stratégiát igénylő társas akad, amit hat-nyolc játékos is játszhat egyszerre.

A szabályok egyébként viszonylag egyszerűnek tűnnek: minden kör elején vagy egy adag loot kerül ledobásra, vagy eltávolításra kerül a játéktér egy része, ezt követően pedig a játékosok léphetnek nyolc hatszögnyi távolságot és korábban megszerzett fegyvereikkel egymásnak eshetnek, amíg végül egyetlen versenyző marad állva.

Az egyik legfontosabb, megoldásra váró kérdésnek az tűnik, hogyan kerülik el a készítők, hogy a kiesett versenyzők ne unják magukat halálra a következő kör kezdetéig. A Last One Standingben egyébként nyolc különböző karakter közül választhatunk majd, ami arra is lehetőséget nyújt, hogy eltérő képességek és tulajdonságok segítségével a játék újrajátszhatóságát is megalapozzák az alkotók.

Nektek hogy tetszik az ötlet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)