Hirdetés

LEGO ötletek, amiket a boltban szeretnénk látni

|

Bár már most is közel végtelen LEGO szett közül válogathatunk, vannak még olyan csomagok, amelyek elférnének a gyűjteményünkben.

Hirdetés

A LEGO kínálata folyamatosan bővül, nem csak a Technic szetteket illetően, hanem az egyszerűbb modellek terén is. Bár megpróbálják a lehető legjobban kiszolgálni a közönséget, vannak olyan ötletek, amikre ők maguk sem gondolnak.

Ezért hozták létre a LEGO Ideas oldalt, ahol mi magunk is feltölthetünk koncepciókat. Amennyiben elég támogatót sikerül egy ilyen szett mellé állítani (ez általában 10 000 embert jelent), akkor a dizájnerek górcső alá veszik a terveket, és amennyiben megvalósítható az ötlet, úgy néhány hónappal később akár a boltokban is viszontláthatjuk a saját ötletünket.

Kormányozható repülőgép

Bár súlyából és a Power Functions motorok teljesítményéből adódóan sajnos repülni nem tud, ez az elképesztően részletes LEGO Technic modell való életbeli társaihoz hasonlóan működik. A kormánymű mozgatásával a szárnyak állása is módosítható, pontosan ugyanúgy, mint mint egy rendes repülőgépen. Emellett a modell visszahúzható futóművel is rendelkezik, így "repülés" közben is kifejezetten jó mutat. A mozgó dugattyús motorok természetesen a propellert hajtják, a pilótafülke pedig nyitható. Őszintén reméljük, hogy a modell megkapja a szükséges támogatást.

Barad Dur

Bár még csak 1000 támogató körül jár, ez a Gyűrűk Urás szett jó úton jár afelé, hogy egyszer a boltok polcain lássuk viszont, ugyanis a LEGO csapata már reagált is a koncepcióra. Mivel semmiféle problémába nem ütközik a gyártás, ha sikerül összegyűjteni elegendő támogatót, szinte biztos, hogy le is gyártják majd  a csomagot. A 6783 darabból álló szett több mint egy méter magas, a tetején található szem pedig forgatható, sőt, világít is.

Részecskegyorsító

Már 2000 támogatóhoz közelít a mozgó darabokat is tartalmazó részecskegyorsító, amely valódi másához hasonló elven működik, legalábbis látszatra. A körpályán mozgó labdát néhány rejtett kerék hajtja, amíg az el nem éri a maximális sebességet. Ha meg akarjuk állítani, ez vészféket is aktiválhatunk, és bár ez azonnal megállítja a körbe-körbe száguldó golyót, számolnunk kell a következményekkel.

Batmobil

A denevérember legendás járgányának több változata is megtalálható már a koncepciók közt, és bár az 1989-es modell is elképesztően hangulatosra sikeredett, az igazán lenyűgöző mégis csak a Nolan-féle filmekben látott Tumbler. Jelen változat teljesen motorizált, távirányítóval vezérelhető, a kinyitható kabinban ülő Batman LEGO figura pedig csak hab a tortán. Olyan koncepciós modell is létezik amelyben beépítve található egy Batpod, amelyen hősünk elmenekülhet, ha arra kerülne a sor.

Bosszúállók anyahajó

A valaha készült legbrutálisabb LEGO szett lehet a Bosszúállók anyahajóját ábrázoló alkotás, amely szeptember elején érte el a 10 000 támogatót. A közel 23 ezer darab LEGO-ból álló szett több mint két méter hosszú és egy méter széles, így ha valóban elkészítik, ez lesz minden idők legnagyobb LEGO modellje. A gyártó kérésére egy kisebb, mindössze 6700 darabból álló modellt is készítettek, amelynek megvalósítására még van is egy kis esély, de arról ne nagyon álmodozzunk, hogy az eredeti tervek alapján is legyártják majd az anyahajót, az ugyanis valószínűleg jóval 2000 dollár feletti árcímkével kerülne a boltokba, ennyit pedig viszonylag kevesen adnának érte.

Ezek még csak koncepciók, de a LEGO Technic sorozatban már most rengeteg lenyűgöző szettet találhattok. Ha kíváncsiak vagytok a legjobb tervekre, látogassatok el a LEGO Ideas oldalára.

Több LEGO cikk érdekelne? Itt a GameStar LEGO rovata.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)