Hirdetés

LEGO NEXO Knights - steampunk szekér kattant udvari bolonddal

|

Jestro ördögi járműve a LEGO® új világa, a NEXO KNIGHTS™ egyik legfontosabb doboza, hiszen az egyik főgonosz ezzel járja körbe és terrorizálja a jövőbeli középkori várost és környékét, Knightont.

Hirdetés

Itt élnek a lovagok és innen gördülnek ki fantasztikus guruló-gördülő erődjeikkel, hogy nekimenjenek például Jestrónak és az ő ördögi járművének. Ez már eddig is eléggé steampunkos, a szett maga meg pláne.

Az egész két teljesen különálló egységből áll: van maga az ördögi jármű, melyhez láncokkal kapcsolódik Sparks a kissé robothatású szörny; pontosabban ezekkel a láncokkal húzza Sparks a járművet. Ez így még nagyon gonosz és szörnyűséges, de a dobozba azért került egy ellenfél is, egy jó lovag, aki egy Star Wars-os siklószerű járművön repked az Jestróék körül, nyilván, hogy alaposan elbánjon velük.

A központi figura egy bohóc, illetve udvari bolond, akinek a szívébe a Szörnyek Könyvének hatására gonoszság költözött. Ő ül a jármű tetején, lengeti varázsbotját, lövöldözik, előtte pedig a rettenetes Szörnyek Könyve. A LEGO® ezzel alighanem beteljesíti azt a régi és mára egészen széles körben elterjedt hiedelmet, hogy a bohócok, udvari bolondok csöppet sem viccesek, éppen ellenkezőleg, festett műmosolyuk mögött sátáni kegyetlenség lakozik, és az álnok vicceskedés csakis arra jó, hogy magukhoz édesgessék a gyerekeket, akiket aztán válogatott kínzásokkal csinálnak ki.

Maga a jármű amúgy elég komoly kis konstrukció. A kerekei szögekkel vannak kiverve, és egy olyan tengelyen vannak, mely az elöl lévő, fogakkal félelmetessé tett ketrecbejáratot mozgatják, felzabálva mindent, ami az útjukba kerül. Merthogy a jármű belseje egy ketrec tulajdonképpen, ahova be lehet zsuppolni az elfogott lovagokat.

A NEXO KNIGHTS™-hoz kapcsolódik a Merlok 2.0 nevű applikáció, mellyel be lehet szkennelni az egyes erőket. Jestro ördögi járművében a Klónozás, a Hatalmasság és a Tengeri sárkány erőt találjuk. Beolvasni ugyanakkor akkor lehet, ha az appban első akadályon túljutunk, legalábbis nekünk csak ekkor működött az a gomb, ami a beolvasást indítja. És hát az első harcot megnyerni nem is olyan könnyű, mert bár Jestro "minikéit", a kicsi gömbszerű izéket végül is könnyen le lehet vágni, de amint ellenünk küldte a folyton dinamitokkal dobálozó szörnyszülöttjét, általában elbuktunk. Ebből is látszik, hogy a LEGO® nem csupán letudta a fizikai játékokhoz a manapság már szinte kötelező online-mutációt, hanem valódi mobiljátékot csinált a NEXO KNIGHTS™-hoz.

Advertisement

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)