Hirdetés

LEGO-ból épült meg a Lánchíd oroszlánja

|

Nem mindennapi alkotást tekinthetünk meg a felújítás alatt álló Lánchídnál.

Hirdetés

A felújítás alatt álló Lánchíd tavaly március óta már a gyalogosok számára sem érhető el, a munkálatok részeként pedig egy időre még az építmény ikonikus oroszlánjai is elhagyták a hídfőállásokon található őrhelyüket, hogy aztán a napokban megújult formában térhessenek vissza oda.  

A kőmonstrumokat most egy másik nagymacska, egy különleges rokon is követte: LEGO-ból épült meg az oroszlánok replikája, amelyet a hídhoz kilátogató járókelők is szabadon megtekinthetnek.

Hirdetés

A LEGO-roszlánt (bocs) egy hivatalos LEGO építőmesternek, Dóczy Balázsnak köszönhetjük, aki több mint 850 ezer kockából alkotta meg a teljesen méretarányos, 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas szobrot. A kockaállat 2,8 tonnát nyom,  és az eredeti talapzaton elkövetett fotózás után a Clark Adam téren kerül kiállításra.

Dóczynak - aki egyébként egy elit klub tagja, mivel az egész világon csak 22 LCP (Lego Certified Professionals) építőmester van - nem ez az első tánca a főváros nevezetességeivel, korábban ugyanis a komplett Lánchidat, a Hősök terét, a Szent István Bazilikát és a Zeneakadémia épületét is LEGO-ba öntötte.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)