Hirdetés

Anyu majdnem eladta fia több milliós Magic: The Gathering gyűjteményét

|

Egy japán anyuka úgy gondolta, megszabadul fia Magic: The Gathering gyűjteményétől. Nem is sejtette, mekkora vagyont érnek a kártyák.

Hirdetés

Nem is szoktunk belegondolni, mekkora veszélyt rejt magában az, ha anyu berombol a szobánkba és megpróbál rendet teremteni a káoszban. A bajok ott tetőznek, mikor nem csak pakolni akar a szülő, hanem elkezdi selejtezni régi cuccainkat.

Egy japán anyuka nemrég egy albumnyi Magic: The Gathering kártyára bukkant fia régi szobájában. A hölgy nem tudta, mennyit érnek a ritka kártyák és felpakolta őket egy japán aukciós oldalra "néhány régi kártya" néven, mindössze 1000 jenért, vagyis körülbelül 2900 forintért. 

Szegény mama nem is gondolhatta, hogy éppen egy komplett vagyont készül elherdálni. A lapok között ugyanis ott figyelt például a Black Lotus, ami máig a legritkább (és egyben legértékesebb) Magic kártya. A lap fehér széle miatt tudni lehet, hogy ez az Unlimited Edition nevezetű kiadásból származik, ami persze nem ér fel az Alpha kiadás 30 ezer dolláros Black Lotusához, de gond nélkül elmegy 5 ezer dollár (közel másfél millió forint) körül bármelyik aukciós oldalon.

Ez pedig ugyebár csak egyetlen lap volt az eladásra kínált gyűjteményből, bőven akadtak még mellette ritkaságok. A Time Walk és az Ancestral Recall kártyák is a "Power Nine" becenevű kilenc legritkább lap közé tartoznak.

Az aukció már 600 ezer japán jen (1,6 millió forint) felett járt öt nap múlva, mikor az anyuka kiposztolta, tévedés történt és szeretne visszalépni az eladástól. Időközben tudomást szerzett ugyanis a dologról a fia, aki ordítva hívta fel anyut. 

"Mivel a családom az összeomlás szélén áll, visszavonom az aukciót."

- írta a kétségbeesett anyuka. Fia inkább hazalátogatott és összepakolta a kártyáit, majd magával vitte őket.

Reméljük, azóta kibékült anyjával, mert a hölgy biztosan nem tehet a dologról. Legközelebb tessék rendet tartani a szobában!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)