Hirdetés

Magic: The Gathering - komoly változásokat hoz a következő kiegészítő

|

36 új Planeswalker kártyával kavarja át a metát a War of the Spark.

Hirdetés

Április végén érkezik meg a Magic: The Gathering kártyajáték soron következő kiegészítője, a War of the Spark. A legújabb kiadás pedig merész újításokat vezet be az 1993 óta futó gyűjtögetős játékba. 

Hirdetés

2007 óta, vagyis már több mint egy évtizede részét képezik a Magic: The Gatheringnek az úgynevezett Planeswalker kártyák. Ezek a lapok egy-egy hatalmas erőknek parancsoló síkjárót szimbolizálnak, akik jóval többre képesek, mint a hétköznapi lénykártyák. Egyik egyetlen dologban egyezett meg minden Planeswalker lap: a legmagasabb ritkasági osztályba, a "mythic"-be sorolták őket, azaz nagy szerencse kellett ahhoz, hogy sikerüljön kibontani őket a booster pakkokból - elvileg minden nyolcadik csomagban mythic kártyának kell lennie rare helyett, de ugyebár nem minden mythic lap Planeswalker, szóval az esélyeink azért ennél is kisebbek.

A War of the Spark kiegészítőben azonban nem kevesebb mint 36 új Planeswalker lap kerül be, ráadásul minden egyes boosterben garantáltan lesz egy ilyen kártya. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden csomagban lapul majd mythic ritkaságú lap. Az új Planeswalkerek közül ugyanis sokan csak rare vagy uncommon ritkaságúak, ezzel együtt pedig persze gyengébbek is, mint mythic társaik - persze azért így is képesek lesznek pár huncut trükkre. 

A legtöbb aktív Magic-játékos egyetért abban, hogy valószínűleg ez a kiadás lesz hosszú idő óta a legkaotikusabb szett, ezzel párhuzamosan pedig minden bizonnyal tele lesznek a paklik olyan lapokkal, amik kifejezetten a Planeswalkerek kezelésére, gyors kiiktatására szolgának. Ilyen lesz például a Dovin's Veto nevű kártya is. 

PAX Easten egyébként bemutattak egy igazán látványos trailert is az új kiegészítő kapcsán. A videóban az egyik legnépszerűbb Planeswalker, Liliana Vess harcol meg a Magic világának talán legnagyobb rosszfiújával, Nicol Bolasszal. A jelek szerint pedig az összecsapásban Liliana húzza a rövidebbet. 

Kíváncsian várjuk, mit tartogat még a War of the Spark, hiszen egyelőre messze nem mutatták be az összes új lapot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)