Hirdetés

Már a Happy Meal-es Pokémon kártyákat is elérte a felvásárlási láz

|

Az új Pokémon gyűjtői játékkártyákért elképesztő összegeket képesek egyesek fizetni, ezt az aukciós oldalakon ki is használják az eladók. Mindeközben a mekis promóció már hiánycikk.

Hirdetés

A McDonald's nemrégiben új Happy Meal kollekcióval rukkolt elő, és kétség sem fér hozzá, hogy ez a vállalat egyik legnagyobb dobása az utóbbi időben Amerikában. A gyorsétterem üzlethálózat a Pokémon franchise-zal együttműködve különleges játékkártyákat ad a gyerekmenükhöz a Pokémon megalkotásának 25. évfordulója alkalmából. A gyerekek mellett persze a legnagyobb Pokémon-rajongók figyelmét sem kerülte el a promóció, így egyesek mindent megtesznek, hogy begyűjtsék a kártyákat. Így most már nem csak a konzolok és videokártyák, hanem a Pokémon ajándékok piaca is spekulánsok kezébe került.

A Restaurant Business beszámolója alapján például kiderült, hogy az Egyesült Államokban éttermekhez túlzásokba eső rendelések érkeznek. Egyesek 100-200 Happy Meal menüt vásárolnának, illetve sokan hozzáteszik, hogy igazából nem is az ételre és az italra tartanak igényt, csak a Pokémon kártyákra. A McDonald's elvileg csakis a menühöz adhatja az ajándékot, de van lehetőség arra is egyes éttermek esetében, hogy kiszolgálják a különleges megrendelői igényeket. Több esetben a vezetőség már jelezte az éttermeknek, hogy próbálják limitálni, hogy egy vásárló egyszerre hány ajándékot kaphat.

Hirdetés

Akik pedig nem gyűjtők, de már van Happy Meales Pokémon kártyájuk, hamar meglátták a megnyílt piaci rést. Az eBay felületén már megjelentek az új McDonald's kártyakollekciók, amelyeket több ezer dollárért árulnak. A legelvakultabb gyűjtők pedig licitálnak is ezekre, egyes csomagokra már több mint 600 ezer forintos ajánlat is érkezett.

Persze ilyenkor azzal is kell számolni, hogy a nyerészkedők esetleg még csak nem is az eredeti kártyákat árulják. Az eBay-en gyakori az ilyen csalás, tehát érdemes erre különösen odafigyelni. 

A beszámolók alapján több McDonald's étterem egyébként már teljesen kifogyott a Pokémon kártyákból a nagy vásárlói igénynek köszönhetően, így a cég vezetése már törekedik a mielőtti utánpótlásra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)