Hirdetés

Már nem a Homályrév a világ legjobb társasjátéka

|

Sokáig uralta a BoardGameGeek listáját a Gloomhaven, de most más vette át a helyét.

Hirdetés

Nem érdemes nagyon szigorúan nézni a különféle toplistákat, hiszen sokszor az első tíz helyezettnek pont ugyanannyira lenne joga az első helyen állni, illetve, ahogy a BGG összesített listája esetében is, nem lehet egyik-másik játékot objektívan összemérni, ha nem ugyanaz a műfajuk, célközönségük, összetettségük. Valamennyire mégis mérvadó a BoardGameGeek felsorolása, ahol a játékosok is pontozhatnak, ez alapján állnak össze a listák, amik irányt mutathatnak a hobbiban épp elmélyülőknek.

Az összesített lista első helyén sokáig a Homályrév állt - cikket és videót is készítettünk arról, megéri-e a pénzét, megérdemli-e kitüntetett pozícióját. Most megtörtént a régóta várt trónfosztás.

Hirdetés

Február 18-án az első helyre lépett a Brass: Birmingham, egy összetett stratégiai játék, ami a 2007-ben megjelent Brass folytatása. Vállalkozók versengenek benne az ipari forradalom idejében, 1770 és 1870 között, hogy építkezve, hálózatokat kiépítve, vállalkozásukat fejlesztve, kereskedve kiszolgálják a keresletet, és így diadalmaskodjanak.

Várható egyébként, hogy a Homályrév hosszabb-rövidebb időre újra az élre tör, ha a rajongók aktivizálják magukat. Szépen feltört egyébként az Ark Nova is, illetve töretlenül tartja pozícióját a Pandemic Legacy: Season 1, aminek magyar változata sajnos már kifutott, és mivel legacy (egyszer játszható végig matricázás, kaparás, kártyarongálás miatt), használtan sem lehet hozzájutni

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)