Hirdetés

Még egyszerűbb formában, kockajátékként is megjelenik A Mars terraformálása

|

Akinek még az Árész-expedíció is túl hosszú és bonyolult volt, most új módon próbálhatja meg élhetővé tenni a Marsot.

Hirdetés

Jacob Fryxelius és csapata, a FryxGames komolyan vette A Mars terraformálása hosszát érő kritikákat, ezért a közelmúltban kiadta az Árész-expedíció nevet viselő variációt, amiben a feladat ugyanaz, de a játékmenet egy kicsit más. Ugyan nem sikerült ezzel egy óra környékére szorítani a terraformálás hosszát (jó esetben is másféllel, kettővel érdemes számolni), nem is igényli a játék, hogy egy egész délután eltöltsünk mellette, végig arra fókuszálva, hogy jókor játsszuk ki a jó lapokat.

A napokban bemutatkozott az 1-4 fős Terraforming Mars: The Dice Game, ami egy óránál is rövidebb, konkrétan 45 perces meneteket ígér, és számos komponenst kockákra cserél. 

Hirdetés

Ugyanúgy cégek ügyvezetőiként dolgozhatunk a Mars élhetővé tételéért, ismét egymással versenyezve. Minden vállalathoz tartozik egy képesség és néhány kezdő kocka, amikkel nyersanyagokat gyűjthetünk, ezekből telepíthetünk óceánokat, városokat, erdőket, növelhetjük a hőmérsékletet, szerezhetünk pénzt. A projektkártyák teljesítésével jutalmak járnak, de a végső cél a legmagasabb pontszám megszerzése és a Mars lakhatóvá tétele.

A Kickstarter kampány október 13-áig tart, a játék első, támogatói példányait 2023 júliusára ígérik. Aki úgy szállna be, hogy játékot is vár cserébe, 35 dollárt lesz köteles kiadni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)