Hirdetés

Megérkeztek az év első társasjátékai, és még nem vagyunk felkészülve arra, ami a következő hónapokban jön

|

Most még csak néhány, a tavalyi évről átcsúszott újdonságot kaptunk, de örömteli bejelentésekből is egyre több volt január folyamán.

Hirdetés

Áll még bent nálunk néhány decemberben megjelent játék, amikről hamarosan elkészül a bemutató (becsszó!), de már szorgosan jegyzeteljük, melyek azok a 2023-ban érkező címek, amiket mindenképp ki akarunk próbálni. Mielőtt még közzétennénk tavalyihoz hasonló listánkat az év általunk legjobban várt játékairól, összegezzük a januárt, ugyanis voltak friss bejelentések és izgalmas megjelenések is szép számmal.

Aki naprakészen szeretne mindent tudni, a Gémklub és a Reflexshop oldalán, valamint a Delta Vision folyamatosan frissülő meganagy képén is megtalálja a folyamatosan frissülő listákat, érdemes azokat is figyelgetni.

Hirdetés

Gémklub

Bejelentés

Heat: Pedal to the Metal - Tavaly nagy sikert aratott Asger Harding Granerud és Daniel Skjold Pedersen autóversenyes játéka, amiben versenyzőként kell ügyesen biztosítanunk, hogy elsőként érjünk célba, de közben ne melegedjen túl a motor, és ne csússzunk ki a kanyarokban. A megfelelő fejlesztések (lapok) kiválasztásával, az időjárási körülmények, útviszonyok figyelembe vételével diadalmaskodhatunk. A dizájnt Vincent Dutrait-nek köszönhetjük, akiről az Oltréé kapcsán már áradoztunk egy sort.

Bang! The Great Train Robbery - A Bang! számos eddig megjelent kiegészítője mellé most egy újabb csatlakozik: a The Great Train Robbery 8 új karaktert, valamint vonat- és sínkártyákat hoz, melyek különféle hatásokat aktiválnak.

Splendor Duel - Amint az várható volt, a nagy sikerű Splendor kétfős változata is megjelenik magyarul. A Bruno Cathala által tervezett játékban az alapok ismerősek lehetnek az eredetivel játszók számára, de új csavarokat vittek a játékmenetbe, hogy egy kicsit összetettebb, feszesebb, dinamikusabb legyen.

Azul mini - Még az Azul: Csokoládéműhelyre sem volt időnk ráunni, máris bejelentették a következő variációt. Az Azul mini egy az egyben azt az élményt kínálja, amit az eredeti játék, csak kompakt, utazós kivitelben, kisebb csempékkel, egyedi, csúszásgátlós táblákkal.

Megjelenés

Kaspó - A Calico-Cascadia vonal újabb tagja a Kaspó, amiben szobanövényeket és szobákat kell ügyesen lepakolgatni. Részletes bemutató itt.

Dobble Disney Princess - Érkezett egy újabb Dobble-variáció, ezúttal a Disney hercegnőkkel a kártyákon. A játékmenet a megszokott: párokat kell találnunk a kör alakú lapokon lévő szimbólumokból.

Reflexshop

Bejelentés

Szendergő hercegnők 2 - A második Szendergő Hercegnők kártyajátékban a játékosok feladata a királyok megmentése, ebben pedig mágikus lények lesznek segítségükre... vagy épp hátráltatják őket.

Witchstone - Fantasy társasjáték, amiben egy mágikus szertartás során kell varázslatokkal kinyerni erőt egy kőből, ezáltal pedig pontokat szerezni. Érkezik vele a kiegészítője, a Holdtölte is.

Megjelenés

Virtù - A reneszánsz korában itáliai nemeseket irányítva törekedhetünk arra, hogy bizonyítsuk, kiváló vezetők vagyunk városaink élén. Meglehetősen összetett és kétségtelenül egyedi.

A rózsa varázsa - A játékosok célja, hogy királyi kertészek szerepében, kooperatívan igyekezzenek a Szív Királynő kedvére tenni Alice Csodaországában, úgy, hogy rendbe teszik a kertet. Mindenki kap valamennyi, csak számára ismert információt, de senki nem tudja, pontosan mire vágyik az uralkodó.

Harry Potter: Roxforti Csata - Bűbájok és bájitalok - A legnépszerűbb Harry Potter társasjáték új kiegészítőjében Ginny Weasley is harcba száll, illetve főzetek és varázslatok segítik a hősöket a Voldemort és csatlósai elleni küzdelem során. Kombinálható a Szörnyek Szörnyű Könyvével.

Dűne: Homokba temetett titkok - A Dűne: Impérium után újabb, a franchise világában játszódó társasjátékot hozott el a Reflexshop, ám a Homokba temetett titkok során nem harcolnunk, hanem nyomoznunk kell, küldetéseket megoldani és sorra haladni a fejezeteken.

Tokió királya: Még több gonoszság - A Tokió királya minikiegészítőjével gonoszságlapkák érkeznek, amikkel növelhető a pusztítás. Ez azoknak szól, akiknek nincs még meg A pusztítás éjszakája kiegészítő, ezt mindenképp vegyétek figyelembe vásárlás előtt.

Delta Vision

Bejelentés

ISS Vanguard - Nagy és drága társasjátékokból eddig sem volt hiány a Delta Visionnél, viszont hamarosan érkezik az eddigi legnagyobb: 1200 lapot rejt az Awaken Realms kiadó ISS Vanguard társasjátéka, egy kooperatív sci-fi kaland, aminek sztoriját a Tainted Grail írója, Krzysztof Piskorski állította össze. Több mint száz különböző csapattag, egy elágazásokkal és nehéz döntésekkel teli sztori vár a játékosokra. 8.9-es BGG-átlaga is azt sugallja, hogy érdemes lesz figyelni rá.

A gőz kora Deluxe kiadás kiegészítők - A gőz kora deluxe kiadásához angol dobozban, de magyar leírással érkezik három kiegészítő, amik térképeket tartalmaznak.

Munchkin Zombik 4 - A Munchkin-család zombis ágának következő kiegészítője 56 lapot kínál, amik változatosabbá teszik a játékmenetet, új eszközöket és elemeket vezetnek be.

Village: Big Box - A Village játék ezen kiadása új dizájnnal érkezik, illetve két eddig megjelent és egy új kiegészítőt is tartalmaz.

Megjelenés

Szamarkand bazár - Sid Sackson két játéka, a Szamarkand és a Bazár egy dobozban vásárolható meg ebben a kiadásban. Mindkettőben kereskednünk kell, mindkettőben egy kicsit másképp.

A csodák terme - A 19. századi Londonban brit arisztokrataként azért küzdünk, hogy megnyithassuk a legimpozánsabb Csodák termét, egy apró múzeumot tele különféle műtárgyakkal és különlegességekkel. Vetélytársainknak ugyanez a célja, ügynökök segítségével igyekszik mindenki csodakártyákat megkaparintani.

Dűne - Megérkezett a Dune: A Game of Conquest and Diplomacy magyar kiadása, amiben az Atreides-ház, a Harkonnen-ház, a Fremenek és a Birodalom egyikét irányítva törekedhetünk a fűszer feletti uralom megszerzésére.

Dűne: Árulás - A titkos szerepes Dűne: Árulásban valamely ikonikus karakter bőrébe bújva védelmezhetjük földijeinket és próbálhatjuk kitalálni, ki barát és ki ellenség a többiek közül.

Vagabund kiadó

Bejelentés

Sör és kenyér - Két játékos két falu képviseletében vetekedhet egymással, ám a céljuk nem a másik épületeinek porig égetése, hanem az, hogy bizonyítsák, ha sörről és kenyérről van szó, jobbak, mint vetélytársuk. A játék végén viszont csak azért kapnak pontot, amelyikkel kevesebb érmét gyűjtöttek, így ügyesen kell egyensúlyozniuk és döntéseket hozniuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)